Ttela

Oskar Lindblom gjorde sitt första mål efter cancern

-

Han spelade en match i somras efter cancersjuk­domen, men i säsongsdeb­uten i NHL gjorde Oskar Lindblom sitt första mål på väldigt länge. – Det var inte precis det snyggaste målet i karriären. Men jag tar det, säger han till Aftonblade­t efter att Philadelph­ia slagit Pittsburgh med 6–3.

Lindblom tilldelade­s målet i efterhand när domarna sett att Travis Konecnys skott träffat Lindbloms hjälm innan den gick in.

Han gjorde comeback redan i sommarens slutspel efter att ha avslutat cancerbeha­ndlingen. Han fick diagnosen Ewings sarkom, en slags skelettcan­cer, i december 2019.

– Men det här upplevde jag som första matchen på väldigt länge, säger han.

– Det kändes överhuvudt­aget okej. Man har ju inte spelat på ett tag, så tajmingen är lite off, men det är lika för alla och kroppen var det inga problem med.

Det blev succé direkt i debuten för Philadelph­ia för den svenske backen Erik Gustafsson som spelade fram till lagets två första mål.

– Det här var en riktigt skön start för laget och för mig själv, säger Gustafsson till Expressen.

Båda framspelni­ngarna kom i numerärt överläge.

– Powerplay har känts riktigt bra de senaste två-tre dagarna på träning, så det var skönt att vi kunde göra några mål i den spelformen idag, säger han till Expressen.

De båda målen var snarlika, efter 15 minuter fick Gustafsson pucken vid blålinjen och hans slagskott styrdes in på tennis av James van Riemsdyk framför mål. Och med åtta sekunder kvar av inlednings­perioden avfyrade svensken ett nytt skott, som den här gången styrdes in av Nolan Patrick.

Det psykologis­ka övertag hemmalaget fick genom ledningsmå­let precis innan pausvilan släppte man sedan inte. Till slut vann Philadelph­ia med 6–3.

Nils Höglander fick en minnesvärd debut i NHL. Vancouver-rookien gjorde mål då han i andra perioden tryckte in en retur på Tanner Pearsons skott. Vancouver slog Edmonton med 5–3.

– Jag kunde inte tro det när pucken gick in. Jag blev så glad att se den gå in när jag spelar med de bästa i världen, säger han enligt Vancouver Sun.

– Det kändes bra hela matchen och jag tycker att vi gjorde en bra match. Mina kedjekompi­sar (Bo Horvat och Pearson) är så bra spelare och lätta att spela med. Och målet, jag fick passningen och kunde bara peta in den.

Elias Pettersson svarade för en passningsp­oäng för Vancouver och Adam Larsson gjorde ett av Edmontons mål.

Philadelph­ias Oskar Lindblom.

 ?? Bild: Frank Gunn ??
Bild: Frank Gunn

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden