Ttela

Efter varslet – Fredrik fick nytt jobb i rekordfart

Montören Fredrik Danielsson erbjöds jobb två dagar innan varslet på Spectra Premium. – Jag blev såklart glad, det var inget som jag hade förväntat mig, säger han.

- Maria Loewen maria.loewen@ttela.se Bild: Stefan Bennhage stefan.bennhage@ttela.se

Montören Fredrik Danielsson är en av alla anställda på Spectra Premium som varslats. Men två dagar innan varslet blev han erbjuden jobb i Uddevalla. ”Jag blev så klart glad, det var inget som jag hade förväntat mig”, säger han.

Enligt Arbetsförm­edlingens statistik varslas det mindre i år än föregående år. Den senaste statistike­n visar att 240 personer varslats i Västra Götaland i april, vilket kan jämföras med 4 595 personer samma tid förra året.

– Det blev mycket i samband med pandemin, sedan går inte alla varsel igenom, säger Leif Johansson, arbetsförm­edlingsche­f i Trollhätta­n.

Trots årets positiva siffror finns fortfarand­e enskilda som drabbas runt om i landet.

– Det kändes som om framtiden var trygg, säger montören Fredrik Danielsson om jobbet på Spectra Premium, som tillverkar bränsletan­kar för fordonsind­ustrin. Så kommer beskedet TTELA rapportera­t om tidigare denna vecka. Under torsdagen varslar företaget samtliga 90 anställda om uppsägning.

– Jag tänkte, vad fan ska man göra nu. Det är inte så lätt att få jobb nu för tiden. Så har man hus, bil, familj, och a-kassan gör en inte rik precis, säger Fredrik Danielsson.

Redan innan torsdagens besked börjar personalen ana oråd – på tisdagen får de reda på att Volvo dragit sig ur samarbetet med Spectra Premium. Men samma dag kontaktas Fredrik Danielsson av en tidigare chef som börjat jobba på Benders i Uddevalla. Hon frågar om han vill komma på intervju för ett jobb på företaget.

– Jag blev såklart glad, det var inget som jag hade förväntat mig. Jag visste inte att de sökte personal, det blev en positiv överraskni­ng. Redan när hon ringde mig kändes det som att jag hade fått jobbet.

Dagen efter varslet får Fredrik Danielsson en rundvandri­ng på Benders, och bli erbjuden ett jobb

som produktion­sarbetare, att göra betongvägg­ar.

– De frågade när jag ville börja, säger Fredrik som tycker det ska bli spännande att göra något helt nytt.

– Jag har bara hållit på med bil och flyg tidigare.

Fredrik Danielsson väntar på svar från ett rutinmässi­gt drogprovst­est han behöver göra får att få börja jobba. Sedan är det bara att sätta igång, vilket han ser fram emot. Speciellt att få jobba dagtid.

– Efter att ha jobbat natt har jobb dagtid varit ett mål länge. Nu blir det ännu lättare att sköta om barnen.

Framtiden ser ljus ut för både Fredrik Danielsson och industrise­ktorn.

– Industrin i sig själv går relativt bra, även i vårt område. Sedan finns Göteborg och andra orter dit det går att pendla för jobb, säger Leif Johansson, arbetsförm­edlingsche­f i Trollhätta­n.

” Jag blev såklart glad, det var inget som jag hade förväntat mig

fredrik danielsson montör

 ?? Bild: Stefan Bennhage ??
Bild: Stefan Bennhage
 ??  ?? Fredrik Danielsson från Trollhätta­n jobbade under sju år i Norge med att göra flygdelar på KDA, Kongsberg, Defence and Aerospace. Nu blir det nya utmaningar på Benders i Uddevalla.
Fredrik Danielsson från Trollhätta­n jobbade under sju år i Norge med att göra flygdelar på KDA, Kongsberg, Defence and Aerospace. Nu blir det nya utmaningar på Benders i Uddevalla.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden