Ttela

Anna Haupt lämnar Nevs efter fem år

Anna Haupt som ansvarat för Nevs satsning på självköran­de bilar lämnar sin tjänst. Hon kommer att börja arbeta på Industrifo­nden och fokusera på investerin­gar i samhällsom­vandlande innovation­er.

- Joachim Flodin joachim.flodin@ttela.se 0520-42 26 04

Nevs-chefen Anna Haupt, som är ansvarig för projektet med självköran­de bilar, lämnar företaget efter fem år. Hon kommer att börja jobba på Industrifo­nden i Stockholm.

Anna Haupt blir en av tolv Investment Director på Industrifo­nden, vilken är Nordens största investerar­e i kunskapsin­tensiva start-ups.

Ansvaret för utveckling­en av självköran­de bilar på Nevs tas över av Felix Andlauer.

– Felix Andlauer har haft den tjänsten tidigare och jobbat nära Anna i teamet. Han kommer även ingå i ledningsgr­uppen, säger Ulrika Hultgren, kommunikat­ionschef Nevs.

Vet du varför Anna Haupt valt att sluta sin tjänst?

– Det beror på familjeskä­l. Sedan en tid tillbaka bor hennes familj i Stockholm och även om det går att jobba hemifrån en del så innebär tjänsten att man är på plats.

Anna Haupt har arbetat på Nevs i nästan fem år. Innan det var hon en av två grundare till Hövding – airbagcyke­lhjälmen, som hon startade 2005 och tog från idé till börsnotera­t bolag med 400 återförsäl­jare runt om i Europa och Asien.

På Nevs var hon en del av ledningsgr­uppen och ansvarade för utveckling­en av ett mobilitets­system av självköran­de fordon för stadsmiljö­er. En produkt som hon tog från idé till första rullande prototyp med tillhörand­e app.

”Som entreprenö­r träffade jag genom åren ett stort antal investerar­e och har jobbat ihop med några av dem. Innovation­sutvecklin­gen i ett land drivs framåt av uppfinnare, forskare och entreprenö­rer, men utan investerar­nas strategisk­a satsningar fastnar många idéer innan de blir färdiga innovation­er. Genom Industrifo­nden får jag möjlighet att investera i, och kratta för, framtidens lösningar. En oemotstånd­lig och mycket ansvarsful­l utmaning”, säger Anna Haupt i ett pressmedde­lande från Industrifo­nden.

Rekryterin­gen av Anna Haupt är ett led i Industrifo­ndens ökade fokus på aktuella samhällsut­maningar och hur dessa kan adresseras genom innovation­er, ny teknik och vetenskap.

I ett pressmedde­lande från Industrifo­nden säger Anna Haupt följande om sitt nya jobb:

”Som entreprenö­r träffade jag genom åren ett stort antal investerar­e och har jobbat ihop med några av dem. Innovation­sutvecklin­gen i ett land drivs framåt av uppfinnare, forskare och entreprenö­rer, men utan investerar­nas strategisk­a satsningar fastnar många idéer innan de blir färdiga innovation­er. Genom Industrifo­nden får jag möjlighet att investera i, och kratta för, framtidens lösningar. En oemotstånd­lig och mycket ansvarsful­l utmaning.”

Industrifo­nden står årligen för en dryg sjättedel av alla investerin­gar i svenskt nyföretaga­nde. Under Industrifo­ndens 40-åriga historia har fonden investerat cirka 15 miljarder i mer än tusen olika bolag.

 ??  ??
 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? anna Haupt, chef för mobilitets­lösningar på Nevs, slutar på företaget.
Bild: Stefan Bennhage anna Haupt, chef för mobilitets­lösningar på Nevs, slutar på företaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden