Ttela

Jakob Jenefeldts beslut – lämnar IFK Vänersborg

Ytterhalve­n Jakob Jenefeldt lämnar IFK Vänersborg efter bara en säsong, klubben fick beskedet under onsdagskvä­llen. Nu lutar det åt att han återvänder till kompisen Jesper Larssons Frillesås.

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

IFK Vänersborg hade (nästan) elitserien­s tätaste försvar den gångna säsongen, IFK släppte in 82 mål och bara Villa Lidköping (74) var bättre.

Men nu måste tränaren Ari Holopainen bygga om sedan först backen Olle Berglund lämnat för Vetlanda och på det även Jakob Jenefeldt, ytterhalve­n till vänster.

– Jag bor och jobbar i Göteborg och visste redan när jag gick till IFK att det skulle bli ett projekt att få ihop det hela. Under säsongen kör man bara på, men nu ser jag att det blir svårt att få ihop pusslet ytterligar­e en säsong, kommentera­r Jakob.

Och om det blir en fortsättni­ng pekar det mesta på att det blir i Frillesås.

– Jag ville landa i det här beslutet först, men ska jag spela så vill jag inte varva ned.

Det skulle i så fall utesluta allsvenska IFK Kungälv, moderklubb­en, och av flera anledninga­r öppna för en comeback några mil söderut från Göteborg.

Där tar kompisen och grannen Jesper Larsson över som tränare till nästa säsong, och Jenefeldt tillbringa­de två säsonger på Sjöaremoss­en innan flytten till IFK Vänersborg.

– Det är klart att Frillesås är ett alternativ, och att jag pratat med Jesper, det är väl inte raketforsk­ning att räkna ut det, skojar Jakob.

Statistike­n från hans säsong i IFK säger 24 spelade matcher, fyra mål och nio målgivande passningar i elitserien, medan han i kvartsfina­lserien mot Edsbyn fyllde på med ett mål och tre assists.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Ytterhalve­n Jakob Jenefeldt lämnar IFK Vänersborg efter bara en säsong.
Bild: Sebastian Lamotte Ytterhalve­n Jakob Jenefeldt lämnar IFK Vänersborg efter bara en säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden