Ttela

Klart: Sörenstam spelar i en historisk mixedtävli­ng

Kvinnor och män spelar med och mot varandra – om samma pokal, om samma prispengar. Och det för första gången. Klart att Annika Sörenstam inte vill missa ett sånt tillfälle. – Jag ser fram emot att att spela tävlingsgo­lf i mitt hemland för första gången på

- Henrik Skiöld/tt

Sveriges genom tiderna främsta golfare hyllar greppet att män och kvinnor spelar proffsgolf i samma tävling. God draghjälp i marknadsfö­ringen får hon av Henrik Stenson.

Även han ger lyskraft åt Scandinavi­an Mixed på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka, 10–13 juni.

– Jag är glad att Annika, en av de största golfare som vi någonsin har sett, spelar på Vallda, säger Stenson.

– Det kommer att bli en fantastisk vecka och jag är säker på att alla spelare i tävlingen ser fram emot att Annika spelar tävlingen. Jag ser fram emot att se dynamiken i att både män och kvinnor spelar mot varandra om samma trofé.

Sörenstam vann tio majors och totalt 89 titlar innan hon slutade på proffstour­en 2008. I februari gjorde hon comeback på den amerikansk­a proffstour­en, LPGA, och klarade kvalgränse­n på Lake Nona i Florida.

Tanken var att mixedtävli­ngen skulle ha spelats på Bro Hof förra året, men ställdes in på grund av pandemin.

På Vallda spelar 78 män och 78 kvinnor om en total prissumma på över tio miljoner kronor. Tävlingen ingår i Europatour­erna för män och kvinnor och ger rankningsp­oäng till Ryder Cup, Solheim Cup och slutspelen Race to Dubai och Race to Costa del Sol.

ser långsiktig­t på sin satsning och sitt engagemang.

– Det är ett ännu ett sätt att föra vårt spel till den yngre generation­en i Sverige och för dem som tittar på runt om i världen. Att visa att golf verkligen är ett spel för alla, säger Sörenstam

– Vårt mål är att Annika och jag genom Scandinavi­an Mixed och många andra golfturner­ingar kan hjälpa till att inspirera nästa generation golfare i Sverige och runt om i världen, säger Stenson.

 ?? Bild: Johan Nilsson ?? Annika Sörenstam spelar tävlingsgo­lf igen i sommar. Hon har lämnat klartecken till Scandinavi­an Mixed utanför Kungsbacka, tävlingen hon och Henrik Stenson står bakom.
Sörenstam och Stenson
Bild: Johan Nilsson Annika Sörenstam spelar tävlingsgo­lf igen i sommar. Hon har lämnat klartecken till Scandinavi­an Mixed utanför Kungsbacka, tävlingen hon och Henrik Stenson står bakom. Sörenstam och Stenson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden