Ttela

Himmel och helvete för Leidewall

I den 15:e omgången fick Marwin Leidewall äntligen göra sitt första seriemål för säsongen. Dessvärre hade han hunnit skada sig bara sekunder innan (!). – Det var väldigt frustreran­de, säger 22-åringen.

- Karl Andersson karl.andersson@ttela.se 0520-42 26 00

Fredagens Tvåstadsde­rby såg avgjort ut när inbytte Sackaria Mahammed fixade en frispark i slutminute­rna. Den efterfölja­nde frisparken orsakade ett tumult i FC Trollhätta­ns straffområ­de innan Vänersborg­s If-forwarden Marwin Leidewall liggandes kunde knoppa in reducering­en till 3–4.

Nytt hopp i matchen för VIF, men framförall­t ett förlösande första mål i Ettan Södra för Leidewall. Trots det blev firandet väldigt dämpat.

– Precis innan jag fick bollen landade jag obehagligt på knät. Jag låg ner på marken när Engjell (Ramadani) sköt bollen mot mig. Det var bara att försöka göra mitt jobb och få pannan på bollen. Det var inte direkt mitt snyggaste mål i karriären.

När han reste sig upp kände han att det var något som inte stämde. Det skadade knät var samma knä som han haft problem med tidigare under säsongen, då han missade fyra matcher. Han kom snabbt överens med tränaren Andy Kilner om att inte fortsätta. Han stöttades av planen av lagkamrate­rna Albinot Rexhepi och Engjell Ramadani, och fick följa sitt lags fruktlösa slutforcer­ing från bänken.

– Det är klart att det var väldigt frustreran­de att få den smällen när jag väl gör mål, men samtidigt hade jag tur i oturen. I och med att det är uppehåll nu kommer jag nog inte missa några matcher.

Du tror att du är tillbaka lagom till höstpremiä­ren?

– Ja, det är jag hundra procent säker på.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Marwin Leidewall stod för sitt första mål för säsongen i förlusten mot FC Trollhätta­n.
Bild: Christian Flodin Marwin Leidewall stod för sitt första mål för säsongen i förlusten mot FC Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden