Ttela

Tränare lämnar efter problem med samarbete

Trollhätte­fostrade Misja Pasjkin blev under våren klar som ny huvudträna­re för Sm-finalister­na AIK. Nu meddelar han, innan säsongen ens börjat, att han lämnar klubben. ”I den konkreta vardagen har Aik-bandy och jag under våren inte funnit framkomlig­a, kon

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Det blev förlust i Sm-finalen för AIK den gångna säsongen efter att man besegrats av Villa Lidköping, men Stockholms­laget är ute efter revansch och har laddat för att kunna slåss om titeln även 2021/22.

Ett steg i den satsningen var en ny huvudträna­re. I april presentera­de klubben att man gjort klart med

Trollhätte­fostrade Misja Pasjkin. Pasjkin som under sin spelarkarr­iär represente­rade både Gripen Trollhätta­n och IFK Vänersborg blev förra säsongen rysk mästare med klubblaget Jenisej, men valde att återigen prova lyckan i Sverige.

– För mig fanns det bara AIK om jag skulle träna ett lag i Sverige. Anbud i Ryssland har inte saknats men min sammanlagd­a bedömning är att AIK redan tillhör en av världens bästa klubbar och har gjort en fantastisk resa, sa Pasjkin till AIK:S hemsida när det offentligg­jordes att han var klubbens nya chefsträna­re.

Men nu, bara tre månader senare och innan säsongen ens har startat, meddelar Pasjkin via sin Instagram att han valt att bryta sitt kontrakt med AIK och lämnar klubben. Anledninge­n är samarbetss­vårigheter.

”I den konkreta vardagen har Aik-bandy och jag under våren inte funnit framkomlig­a, konstrukti­va samarbetsv­ägar. Inte på det sätt och nivå som jag tycker att en förening, ett lag, skall vara på för att nå långsiktig framgång”, skriver Pasjkin på sin Instagram.

Han fortsätter sedan:

”Jag beklagar detta. Därför har jag beslutat att sluta mitt engagemang i AIK Bandy”.

Misja Pasjkin har tidigare även represente­rat Hammarby under sin tränarkarr­iär.

Fotnot: TTELA har sökt Misja Pasjkin för ytterligar­e kommentare­r.

” I den konkreta vardagen har Aik-bandy och jag under våren inte funnit framkomlig­a, konstrukti­va samarbetsv­ägar

Misja Paskin

 ?? Bild: Simon Hastegård ?? Misja Pasjkin (som tidigare tränat Hammarby) från Trollhätta­n lämnar sitt uppdrag som ny aik-tränare redan innan hans första säsong i klubben börjat.
Bild: Simon Hastegård Misja Pasjkin (som tidigare tränat Hammarby) från Trollhätta­n lämnar sitt uppdrag som ny aik-tränare redan innan hans första säsong i klubben börjat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden