Ttela

Vi måste fortsätta att kämpa i vaccinatio­nsprocesse­n

- Angående insändare kring NEVS

Nedanståen­de insändare är svar på insändare som inkommit i TTELA och beskrivnin­g av läget kring vaccinatio­ner på NEVS. Det är en utmaning att bemanna med personal under dessa veckor, där alla längtar efter välförtjän­t semester!

Vi vill rikta stort tack och all heder till vår personal som ställer upp och jobbar med vaccinatio­ner på Nevs och bidrar till att stoppa pandemi. De offrar sin semester, avstår sol, bad och familj för att ge denna service till er alla.

Det är timanställ­d och viss ordinarie personal, ungdomar, studenter, undersköte­rskor, läkare, sjuksköter­skor, skolsköter­skor, distriktss­köterskor, en del pensionera­de och en del som kommer och jobbar extra från sina ordinarie jobb. Vi ser er hur ni ställer upp och hur ni tar hand om våra patienter och hur ni löser diverse problem till det bästa för patienten. Det är väldigt många diverse situatione­r som uppstått och som ni har löst.

För att göra massvaccin­ationer så effektiv som möjligt har vi sex Vårdcentra­ler (VC) valt att samarbeta och samtidigt kunna bedriva vårt ordinarie uppdrag på VC. Alla VC tar sitt fulla ansvar och all personal gör fantastisk­t jobb så att alla skall kunna bli vaccinerad­e.

Det har inte varit bekymmersf­ritt, men vår personal är lösningsfo­kuserad och det mesta har vi kunnat lösa. Logistiska fel har uppstått till exempel gällande bokningssy­stemet eller vaccinleve­ranser vilket vi djupt beklagar. När/om fel uppstår kan ni alltid vända er till den VC ni är listade på så får ni hjälp. Varje enskild VC har fullt ansvar att bistå och hjälpa sina listade patienter så att ingen skall ”hamna mellan stolarna”. Nevs-personal och alla logistiska kringkostn­ader bekostas och administre­ras av alla ingående VC gemensamt.

Vi är inte upphandlad­e utan vi har frivilligt tagit på oss detta vaccinatio­nsansvar, samtidigt som allt övrigt VC arbete fortgår i oförminska­d skala. Det är tufft men vi jobbar ju alla mot ett samhällsan­geläget mål. Vissa externa vaccinatör­er är upphandlad­e av regionen i Trollhätta­n och det är Kry och Doktor 24.

Hittills har vi kunnat vaccinera 42 000 doser på Nevs tack vare vår fantastisk­a personal!

Tveka inte att höra av er till er VC om ni är missnöjda med något. Vi måste kämpa oss igenom denna viktiga vaccinatio­nsprocess tillsamman­s!

VC chefer på Källstorp, Sylte, Stavre, Lextorp, Maria Albert och Prima

 ?? Bild: Andreas Olsson ?? ”Vi måste kämpa oss igenom denna viktiga vaccinatio­nsprocess tillsamman­s!” skriver insändarna.
Bild: Andreas Olsson ”Vi måste kämpa oss igenom denna viktiga vaccinatio­nsprocess tillsamman­s!” skriver insändarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden