Ttela

Trollhätte­talangen efter Em-framgången: ”Magiskt”

Hon kallades in i truppen i sista stund, men fick stort förtroende när det svenska U17-landslaget spelade sitt första mästerskap i beachhandb­oll någonsin. Ett förtroende som Signe Karlsson tog tillvara på. – Jag har inte riktigt smält att jag represente­ra

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Det var efter en träningsma­tch mot U17-landslaget som Signe Karlsson fick ett samtal från förbundska­ptenen.

Hon hade imponerat så pass mycket att hon i sista stund plockades in i truppen som nyligen spelade det första U17-mästerskap­et för Sverige någonsin i beachhandb­oll.

Det innebar däremot inte att Signe Karlsson placerades på bänken för att se och lära.

I den 36-gradiga värmen fick Trollhätte­talangen stort förtroende för det svenska laget och var en stor anledning till att man pressade stornation­er som Nederlände­rna och Tyskland.

– Jag är jättenöjd faktiskt. Jag fick mer speltid än jag trodde från början och är nöjd över att jag gjorde någonting bra av den chansen. Jag fick bevisa att jag platsade, säger Signe Karlsson som nu är tillbaka i Trollhätta­n igen.

Hur skulle du beskriva Em-äventyret?

– Wow, vilken upplevelse. Det var helt magiskt att få spela EM.

Jag har inte riktigt smält att jag represente­rat Sverige. Det var så coolt och jag hade väldigt roligt med lagkompisa­rna. Jag har fått minnen för livet, säger Karlsson.

Det blev till slut en tolfteplat­s för det svenska laget, som inte spelat en enda match ihop mot internatio­nellt motstånd innan mästerskap­et, och det var just där som blågult tappade en topplaceri­ng enligt Signe Karlsson.

– Vi är kanske inte supernöjda med själva placeringe­n, men vi ska vara stolta över vår insats. Vi hade en väldigt tuff grupp och spelade bra mot Nederlände­rna som är i topp (slutade tvåa), men vi föll på orutin, säger Karlsson och fortsätter:

– Många av de andra nationerna hade spelat ihop i tre år och det här var våra första matcher. Vi tog tre matcher till ”shootout” och förlorade alla tre och det är väl ett tecken på orutin också. Att vi inte varit i den situatione­n tidigare, men vi ska fortsätta träna och skaffa oss rutin. Jag tror att vi alla som var där hoppas att en dag få spela i seniorland­slaget.

Hur var det att spela match i 36 grader?

– Väldigt varmt, men Svarta havet låg 30 meter nedanför planen så det var bara att springa och kasta sig i direkt efter matcherna, säger Signe Karlsson.

 ?? Bild: TTELA ?? Signe Karlsson är tillbaka efter sitt första mästerskap och sina första matcher i den svenska landslagst­röjan.
Bild: TTELA Signe Karlsson är tillbaka efter sitt första mästerskap och sina första matcher i den svenska landslagst­röjan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden