Ttela

USA jagar revansch: ”Jag var extremt uppriven”

Minnet av den smärtsamma förlusten mot Sverige i förra OS spökar fortfarand­e. Nu är ett revanschsu­get USA redo att möta Sverige i Os-premiären. – Jag hoppas vi slår dem, säger försvarare Kelley O’hara segervisst.

- (TT)

I onsdagens Os-premiär möter svenska landslaget – en medaljkand­idat – det regerande världsmäst­arlaget USA tillika fyrfaldiga Os-mästare. En tuff match väntar, och amerikansk­orna minns fortfarand­e dramatiken i sommarspel­en i Rio 2016.

Sverige vann till slut kvartsfina­len på straffar – sedan Lisa Dahlqvist satt den avgörande straffen – något som försvarare Kelley O’hara burit med sig sedan dess.

– Jag minns att jag var extremt uppriven efter matchen. Det är ett spel och en förlust jag funderat mycket på under de senaste fem åren, berättar hon för TT under en presskonfe­rens och fortsätter:

– Det var en bra match. Sverige hade en plan och höll sig till den.

Resultatet? USA missade för första gången finalen i damernas turnering och fick åka hem efter tre raka Os-guld – medan Sverige tog silver.

En besvikelse som även andra spelare tidigare beskrivit i smärtsamma ordalag.

– Bitterhete­n från det som hände 2016 kommer alltid sitta kvar. Så som det slutade och att vi gjorde vår sämsta prestation någonsin i ett OS, det kommer alltid finnas med, sade anfallsvet­eranen Alex Morgan inför en landskamp mot Sverige tidigare i våras.

Sverige kommer bjuda starkt motstånd även i Tokyo, tror Kelley O’hara.

– De har några verkligt bra spelare individuel­lt och de spelar väl kollektivt, säger hon.

Sverige inleder gruppspele­t mot USA på onsdag. Därefter väntar Australien den 24 juli och Nya Zealand den 27 juli.

 ??  ?? USA:S Megan Rapinoe och Carli Lloyd deppar efter förlusten mot Sverige i Rio 2016. Arkivbild: Eraldo Peres
USA:S Megan Rapinoe och Carli Lloyd deppar efter förlusten mot Sverige i Rio 2016. Arkivbild: Eraldo Peres

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden