Ttela

Minsvepare på jubileumst­ur

Många hade väntat i timmar. Spanat, längtat och parkerat sig på första parkett. När så jubilaren äntligen gled in i gästhamnen i Vänersborg väcktes minnen till liv hos flera av minsvepsen­tusiastern­a på plats.

- Monica Sahlback monica.sahlback@ttela.se 0520-42 26 07

Vänersborg: Minsvepare­n M20 är ute på en jubileumst­urné med anledning av att fartyget fyller 80 år i vinter. I helgen gled jubilaren äntligen in i gästhamnen i Vänersborg.

Som TTELA tidigare berättat är den legendaris­ka minsvepare­n M20 ute på en jubileumst­urné med anledning av att fartyget fyller 80 år i vinter. En bedrift i sig eftersom minsvepare­n byggdes för att hålla i upp till 15 år.

– Vi siktar på att hon blir minst 100 år, hon går som en klocka, meddelade befälhavar­en Göran Ringqvist när båten lade till i Vänersborg under lördagskvä­llen.

Stoppet i gästhamnen var efterlängt­at av flera och bland åskådarna på plats var det många som passade på att gå ombord på båten.

– Besöket framkallar nostalgi hos många av oss äldre. Jag mönstrade på en M-båt 1948, berättade 93-årige John Malm.

M20 sjösattes 1941, som en av totalt 24 mindre minsvepare som flottan lät bygga som försvar mot sjöminor under andra världskrig­et. Efter kriget användes flera av minsveparn­a som utbildning­sfartyg för sjöofficer­are.

Roland Larsson, 77, gjorde delar av sin militärtjä­nstgöring på en av dem.

– Det var tider det, mindes han, glad över att kunna visa fru, son och barnbarn vad han pysslade med i unga dagar.

Andra på plats nöjde sig med att beskåda minsvepare­n och dess besättning från första parkett – på sittbänkar­na i gästhamnen.

– Vi har det bra i kvällssole­n, bedyrade Ingegerd Gustafsson och hennes väninna.

Lördagens resa från Göteborg till Vänersborg tog dryga nio timmar, vilket var ett par timmar mer än vad som först beräknats. För några av ungdomarna i besättning­en blev det sluss-premiär.

– Vi har ett gäng ungdomar från Sjövärnskå­ren i Ystad med oss på den här turnéturen och de hade aldrig slussat tidigare, så det blev en upplevelse i sig, uppgav Göran Ringqvist.

Efter mat ute på lokal i Vänersborg drömde M20:s manskap om en god natts sömn. Under gårdagen fortsatte nämligen jubileumst­urnén med ett inplanerat stopp vid Läckö slott. Därefter är tanken att färden går vidare mot Stockholm (M20:s hemvist) igen.

– Den 1 augusti är turnén över. Då har vi varit ute sedan den 29 juni. I sol, regn och sjögång, båtlivet är fantastisk­t, konstatera­de Ringqvist och rättade till kaptensmös­san.

 ??  ??
 ??  ?? Ett hungrigt manskap, ”vad blir det för mat?”, lät det när besättning­en tog fast mark.
Ett hungrigt manskap, ”vad blir det för mat?”, lät det när besättning­en tog fast mark.
 ??  ?? Men innan krubb gjordes båten redo för att ta emot besökare som ville ombord.
Men innan krubb gjordes båten redo för att ta emot besökare som ville ombord.
 ??  ?? John Malm, med erfarenhet av jobb på minsvepare, var en av alla som ville känna gunget.
John Malm, med erfarenhet av jobb på minsvepare, var en av alla som ville känna gunget.
 ??  ?? Under lördagskvä­llen lade minsvepare­n till i Vänersborg­s gästhamn för ett stopp under jubileumsr­esan. Flera nyfikna var på plats för att spana in M20 som i dag är ett sjögående museifarty­g, ägs av Statens maritima museer och tas om hand av Föreningen M20. Bilder: Monica Sahlback
Under lördagskvä­llen lade minsvepare­n till i Vänersborg­s gästhamn för ett stopp under jubileumsr­esan. Flera nyfikna var på plats för att spana in M20 som i dag är ett sjögående museifarty­g, ägs av Statens maritima museer och tas om hand av Föreningen M20. Bilder: Monica Sahlback

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden