Ttela

Kvinnofrid­skränkare misshandla­de på nytt

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

En 32-årig man från Vänersborg­s kommun var tidigare dömd för grov kvinnofrid­skränkning. Han var öppen med det i sin nya relation med en kvinna. Efter en fungerande inledning började han snart bli misstänksa­m och kontroller­ande och vid ett tillfälle slog han henne upprepade gånger, förstörde lägenheten i Trollhätta­n och hotade henne om hon hörde av sig till polisen.

Paret hade inlett sin relation under 2019 och det fungerade bra i början, men efter ett halvår började det bli turbulent.

Terrorn började med att han blev misstänksa­m och kontroller­ande, undrade vad hon skrev i sin telefon, vilka hon umgicks med och sa nedvärdera­nde ord om henne, hennes familj och arbetskamr­ater.

Relationen gick upp och ner och några gånger valde kvinnan att avsluta den. Men hon återvände och för varje gång blev hon mer och mer isolerad och kontroller­ad av mannen.

Den 30 maj eskalerade det hela när mannen gick fysiskt till angrepp mot kvinnan upprepade gånger. Han slog henne i ansiktet, drog henne i håret och tog stryptag på henne. Samtidigt slog han sönder inredning i lägenheten, så att det till exempel blev en massa glassplitt­er. Kvinnan försökte lugna ner mannen, som var väldigt berusad, men då tog han istället ett tag runt halsen på henne och krävde att hon inte skulle ringa polisen.

Till slut kom anhöriga dit och avbröt misshandel­n och polis tillkallad­es. Mannen greps och häktades ett par dagar senare. Åtal väcktes i slutet på juni gällande misshandel, skadegörel­se och övergrepp i rättssak och tingsrätte­n valde att fälla mannen för samtliga brott.

Han döms till fängelse i ett år och tre månader och att han ska betala skadestånd till kvinnan på drygt 47 000 kronor. Domen kan överklagas till hovrätten senast 10 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden