Ttela

Knivslagsm­ål i bostad – barn fanns i huset

En man greps natten mot söndagen misstänkt för grov misshandel i en bostad. Målsägande­n, en man, ska ha fått skador av en kniv.

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00

Polisen larmades till en bostad utanför Trollhätta­n vid 23.40-tiden på lördagskvä­llen. På platsen fanns två män och ett barn.

– Det är två män som bråkat i en bostad kan man säga, säger Fredrik Larsson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Östra Fyrbodal på söndagsmor­gonen.

En av männen greps misstänkt för grov misshandel.

Vad är det som gör att det bedöms som grov misshandel?

– Man har använt tillhygge, men jag vill inte gå in på mer detaljer med tanke på förundersö­kningssekr­etess.

Senare bekräftade polisen att en kniv använts och att målsägande­n fått knivskador av denna.

– Han har fått ett jack i ryggen. Den knivskurne mannen ska ha lämnat platsen tillsamman­s med ett barn och senare förts till sjukhus i ambulans. Polisen åker till brottsplat­sen och griper en misstänkt gärningspe­rson, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstales­person.

Den målsägande mannen ska inte ha fått allvarliga skador och hade på söndagen fått lämna sjukhuset.

Mannen har under söndagsför­middagen anhållits och delgivits misstanke om grov misshandel och barnfridsb­rott. Det sistnämnda är en ny brottsrubr­icering som började gälla den första juli i år och som är aktuell när ett barn kan ha bevittnat hot eller våld i hens närhet.

Har barnet sett något i det här fallet?

– Mycket tyder på det, men det har inte hållits några förhör i nuläget, säger Fredrik Larsson.

De båda männen ska vara bekanta sedan tidigare, men vad som lett fram till det hela säger polisen att utredninge­n får visa.

Eftersom ett yngre barn befann sig i huset samverkar polisen nu med socialtjän­sten. Barnet ska inte ha kommit till skada.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden