Ttela

Tomt med fyrtorn säljs för elva miljoner

Har du någon gång tänkt ”vad ska jag göra av de här elva miljonerna som bara ligger och dräller”? Bra, då kan den 30 000 kvadratmet­er stora strandfast­igheten med eget fyrtorn och brygga bli din!

- Linus Kuhlin linus.kuhlin@ttela.se 0520-42 26 00

Lite drygt 16 kilometer från Brålanda centrum ligger en idyllisk, på gränsen till pittoresk, strandfast­ighet med ett nyrenovera­t hus på 100 kvadrat och eget fyrtorn till salu. Tomten mäter hisnande 30 000 kvadratmet­er och ligger på en udde som brukade vara en ö. Stället har dessutom egen brygga.

Även utgångspri­set är lite utöver det vanliga: elva miljoner – det vill säga 34 undersköte­rskeårslön­er.

– Det här objektet är helt unikt, och då kostar det. Mycket spelar in när vi estimerar ett pris, i det här fallet hänger det till stor del på att det ligger så avskilt och på en egen halvö, säger Leif Fourong, mäklare på Svensk Fastighets­förmedling. Vad tror du att det kommer att landa på till slut?

– Elva miljoner! Vi jobbar inte med lockpriser som vissa andra gör, trots att det är förbjudet. Och det finns liksom ingen mening i att gå på visning om man ändå bara är beredd att betala fem miljoner.

Fyrtornet på tomten upprättade­s 1905, samtidigt som det nuvarande bostadshus­et. Det är ett av Vänerns fyra stora järntorn med öppet järnfackve­rk, men har inte varit aktivt sedan mitten av 80-talet. Nu för tiden används det snarare som utkiksplat­s. Men man får vara snabb om man vill lägga vantarna på adressen. Det finns redan ett tiotal intressent­er, varav ”många är från utlandet”, enligt Leif Fourong. Men han är inte förvånad.

– Jag har sett många dyra hus i mina dar, men det här objektet är jag verkligt imponerad av.

 ?? Bild: Leif Fourong/svensk Fastighets­förmedling ?? den unika strandtomt­en ligger vid Vänerns strand, drygt 16 kilometer från Brålanda.
Bild: Leif Fourong/svensk Fastighets­förmedling den unika strandtomt­en ligger vid Vänerns strand, drygt 16 kilometer från Brålanda.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden