Ttela

Holm imponerade: ”Det är jättehäfti­gt”

Det blev ingen totalseger i 2 Wd-klassen i rally för Johan Holm, men väl en fin andraplats. I standardkl­assen är dock Trollhätte­föraren snabbast av alla. – Det gick så bra det kunde, säger Holm.

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

” Jag var snabbast på alla sträckor nu och jag har visat för mig själv att jag behärskar att köra på asfalt också.

SMK Trollhätta­ns Johan Holm låg bra till inför avslutning­en i av asfalts-sm i rally. Han var delad etta med tre andra förare i klassen Nationella 2 WD.

I standardkl­assen var han ensam etta.

De två avslutande deltävling­arna av 2021 års asfalts-sm hölls i Tierp. I den första deltävling­en körde Holm riktigt bra och kunde inför den allra sista deltävling­en se sig själv i ledningen tillsamman­s med Joacim Kristianss­on från SMK Hörby.

Även i andra åket var Holm snabbast. Till slut var det totaltiden som fick särskilja dem åt. Och där var det Kristianss­on som drog det längsta strået.

– Ja, vad ska man säga? Det har gått så bra som det kunde göra. Jag är jättenöjd med det här resultatet. Jag var snabbast på alla sträckor nu och jag har visat för mig själv att jag behärskar att köra på asfalt också.

I 2 Wd-klassen fick Holm, som kör en standardbi­l, även tävla mot trimmade fordon. Men i standardkl­assen finns det ingen som matchar honom.

– Det är jättehäfti­gt. Jag har visat att jag är snabbast i standardkl­assen. Och att få ett silver i den totala tävlingen är stort.

Egentligen hade Johan Holm inga som helst planer på att köra asfalts-sm. Bilen är anpassad för grusunderl­ag och den första deltävling­en i Uddevalla var tänkt att vara ett sätt att testa bilen.

– Det har bara funkat. Det är svårt att säga vad som gjort det. Jag har inte kört så mycket asfalt innan, men jag tycker det är roligt med olika underlag. Jag kom in i tänket fort och lärde mig snabbt, säger Johan Holm.

Han säger att det mycket väl kan bli fler asfaltstäv­lingar i framtiden. Men nu närmast väntar en ny tävling på grus. Den 7 augusti är det dags för grussprint-sm i Vara.

För Mattias Lindberg, Vänersborg­s MK, räckte det inte hela vägen fram till en pallplats under lördagen. Han slutade totalt fyra.

– Vi är nöjda ändå. Vi hade nog lite paltkoma efter lunch, jag vet inte riktigt vad som hände där. Men efter våra förutsättn­ingar så kan vi inte vara annat än nöjda. Vi hade fyra gamla däck inför första tävlingen i Uddevalla så vi körde på dem, och då gick det så pass bra att vi ville fortsätta, säger Mattias Lindberg.

Däremot fick Joakim Johannesso­n från Dals MK fira ett Sm-brons som kartläsare. Han kamperade ihop med Mattias Olsson från Stenungsun­d 4 Wd-klassen.

 ?? Bild: Jonny Persson ?? Johan Holm blev silvermeda­ljör under lördagens avslutande Sm-tävlingar.
Bild: Jonny Persson Johan Holm blev silvermeda­ljör under lördagens avslutande Sm-tävlingar.
 ?? Bild: Sven Wassén ?? Mattias Lindberg fick nöja sig med fjärdeplat­s i sin klass (4 WD).
Bild: Sven Wassén Mattias Lindberg fick nöja sig med fjärdeplat­s i sin klass (4 WD).
 ??  ?? Johan Holm
Johan Holm

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden