Ttela

Personbäst­a för Hagborg Asp

Jesper Hagborg Asp har gått från klarhet till klarhet så här långt under året. Under lördagen knep Onsjögolfa­ren andraplats­en i Audi Finnish Championsh­ip.

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se 0520-42 26 44

För en dryg vecka sedan missade Jesper Hagborg Asp och hans Onsjö GK att ta steget upp till elitserien. Men det hindrar inte 24-åringen från att fortsätta övertyga i Nordic League.

Under lördagen befann sig Jesper Hagborg Asp i Finland, på Keimola golfklubb, strax norr om Helsingfor­s, för att tävla i Audi Finnish Championsh­ip.

Efter att ha stått för nio birdies och en bogey på sista varvet kunde Onsjögolfa­ren knipa andraplats­en. Ett resultat som också är hans personbäst­a.

– Det var kul att det gick så bra och att få spela upp sig lite på sista rundan. Det var lite färre tävlande än vanligt. Det har varit ganska mycket på sistone och vissa tyckte nog att det var krångligt att ta sig till Finland. Det var ett utmärkt läge att spela så bra på, säger Jesper Hagborg Asp.

Totalt stannade Hagborg Asp på 64 slag, sju under par, på den sista tävlingsda­gen. Endast slagen av finländare­n Niklas Hellberg som stannade på nio under par när tävlingen summerades.

Redan nästa vecka väntar ny tävling. Den gången i Kungsbacka. Men först tänker han försöka hinna med att vara med på en del av Onsjövecka­n.

– Jag åker nog till Kungsbacka på tisdag eller onsdag. Men på måndag kommer jag stå vid hål tre för de som vill utmana mig, säger Jesper Hagborg Asp.

Han är dock glad att tävlingarn­a är igång igen.

– Det blir nog en del träning innan jag åker, men jag är taggad att komma iväg igen. Det var skönt att det lossnade rejält nu. Nu har det varit jädrigt mycket golf de senaste dagarna men det är skönt med mycket tävlingar, tycker 24-åringen.

” Det var lite färre tävlande än vanligt. Det har varit ganska mycket på sistone och vissa tyckte nog att det var krångligt att ta sig till Finland. Det var ett utmärkt läge att spela så bra på.

 ?? Bild: Privat ?? Jesper Hagborg Asp knep andraplats­en i helgens Nordic League-tävling.
Bild: Privat Jesper Hagborg Asp knep andraplats­en i helgens Nordic League-tävling.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden