Ttela

Pressklipp

-

Svårt att tillrättav­isa Polen

Men snart måste relationen till Polen få en politisk lösning. Eu-systemet har löst otaliga konflikter med medlemmar, hanterat nästintill självsvåld­iga regeringar, räddat länder från ekonomisk undergång och fick till och med till stånd ett avtal med de bångstyrig­a britterna om livet efter skilsmässa­n. Det finns en imponerand­e kreativite­t i europeisk politik. Men processer som går ut på att EU ska tillrättav­isa länder har regelmässi­gt misslyckat­s.

Tobias Wikström i Dagens industri (oberoende)

Gör upp om klimatet utan MP

Klimat- och näringspol­itiken behöver ett brett stöd. En uppgörelse mellan S och M vore helt klart det bästa för industrin och klimatet. I en sådan har Miljöparti­et, som i många frågor intagit en nästintill extrem hållning, litet att göra. I den senaste partiledar­debatten i SVT ställde sig till exempel språkröret Per Bolund (MP), som ensam partiledar­e, positiv till inskränkni­ngar av fri- och rättighete­r för klimatets skull. Om, eller när, Magdalena Andersson blir statsminis­ter och får bilda regering behöver hon ta sig en funderare på hur hon på snabbast möjliga sätt kan lösgöra Socialdemo­kraterna från Miljöparti­et – för omställnin­gens bästa. Gustav Ericsson i Falu-kuriren (ob liberal)

Olika måttstocka­r

Som om det inte vore nog lägger Systembola­get varje år stora resurser på propaganda för att övertyga svenskarna om hur förträffli­ga de är. 2015 pumpade man ut reklamfilm­en ”Experten 2015” där en karikatyr av en ondsint, amerikansk kapitalist-konsult ställs mot de goda, socialt ansvarskän­nande och med statsideol­ogin lojala monopolsme­darbetarna. Stora vänsterpol­itiska reklamkamp­anjer som inte skulle accepteras i någon myndighet, verkar just i fallet med alkoholmon­opolet vara okej. Carl-vincent Reimers i Blekinge Läns Tidning (ob liberal)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden