Ttela

Daut: ”Låtvalen har varit det tuffaste”

Förra veckan var Daut Ajvaz från Trollhätta­n en hårsmån från att åka ur Idol. Nu laddar han för revansch med en låt han kan utan och innan, samtidigt som han hoppas på Trollhätte­bornas stöd.

- Lucas Sjögren lucas.sjogren@ttela.se

Inför förra fredagens Idol hade Daut Ajvaz fått minst antal röster och åkte därmed ut.

Men juryn har en så kallad livboj vilket gör att de under hela säsongen kan rädda kvar en artist som egentligen skulle åkt ut.

– Jag förberedde mig på att åka ur. Jag satt och funderade på hur jag skulle tacka alla som röstat på mig, säger Daut.

Men efter att han framfört det han trodde var sitt sista framträdan­de i Idol kom den oväntade vändningen. Juryn valde efter Dauts framförand­e av The Beatles Yesterday att använda sin livboj trots att man bestämt sig innan för att inte göra det.

– Det känns obeskrivli­gt. Att få fortsätta växa och utvecklas i tävlingen känns jättebra, säger han.

Livbojen innebär att Daut är garanterad att sjunga i fredagens Idol. Den här veckan kommer han att framföra 7 Days av Craig Davies, ett låtval han känner sig trygg med.

– Det är en låt jag har växt upp med, så jag kan den utan och innan. Dessutom är det inte en låt jag behöver göra om till R&B då det redan är en R&b-låt, säger han.

Just att tvingas göra om låtar till

R&B är något som har varit återkomman­de för Daut.

– Låtvalen har varit det svåra. Jag har ibland haft svårt att hitta låtar, vilket gjort att framträdan­dena har blivit lidande.

Att han har fått en andra chans är något han värdesätte­r högt. Han hoppas nu att de i Trollhätta­n och övriga landet som röstat på honom tidigare vill göra det igen.

– Jag vill tacka alla som röstat på mig såhär långt. Jag hoppas att de som röstat på mig tidigare vill rösta på mig igen nu när det åter går att göra det!

 ?? ?? Daut Ajvaz fick juryns livboj och undvek därmed att åka ur i förra fredagens veckofinal i Idol.
Daut Ajvaz fick juryns livboj och undvek därmed att åka ur i förra fredagens veckofinal i Idol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden