Ttela

IFK hoppas på mental vändning: ”Tagit hårt på oss”

På fredag väntar genrep mot Villa Lidköping för IFK Vänersborg. Med fyra raka förluster inför seriepremi­ären, hoppas Edvin Isaksson att det nu vänder – framförall­t mentalt.

- Andreas Kristensso­n andreas.kristensso­n@ttela.se

sådana också. Och med ytterligar­e en i träningsma­tchen mot Broberg, är frågorna många inför premiären om drygt nio dagar.

Hur är stämningen i laget efter fyra raka förluster och en stundande premiär runt hörnet?

– Det har tagit hårt på oss allihop mentalt, då kan jag nog prata för hela gruppen. Något som också blev väldigt synbart i sista matchen mot Sirius (Svenska Cupen), då var alla mentalt utslagna kändes det som, säger Edvin Isaksson, anfallare i IFK.

En av anledninga­rna bakom den negativa resultatra­den har varit målskyttet. Laget har nämligen stått för sju mål på fyra matcher sammanlagt.

Anfallsspe­let har hackat likt ifjol och dessutom har Vänersborg inte fått in en enda ny forward inför säsongen. Det blev istället en back och en reservmålv­akt.

Vad säger du om offensiven?

– Den har varit katastrof och det tror jag hela bandy-sverige håller med om. Vi måste höja oss där och börja jobba hårt för varandra igen, det känns som vi har lite glömt av att göra det den senaste tiden.

Försäsonge­n har som sagt inte rosat marknaden för IFK ...

Nu har laget ett genrep mot Villa Lidköping att fokusera på. En match som kommer kan betyda fem raka förluster inför seriepremi­ären.

Men att IFK skulle ha press på sig att vinna matchen ... håller inte Isaksson riktigt med om.

– Framförall­t handlar det väl om hur spelet ser ut och hur känslan är efteråt. Om vi gör en riktigt bra match men ändå åker på stryk är ju det ett klart godkänt betyg. Vi alla vill såklart vinna, men det är inte det som är viktigast.

Men ni är redo inför en kommande premiär oavsett utgång?

– Absolut. Vi får lägga allt negativt som varit innan åt sidan, för den 29 oktober ska vi vara hundra procent påkopplade, avslutar Edvin Isaksson.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Vänersborg­s Edvin Isaksson om den mentala uppförsbac­ken inför fredagens genrep mot Villa Lidköping. Premiären är endast dryga veckan bort.
Bild: Sebastian Lamotte Vänersborg­s Edvin Isaksson om den mentala uppförsbac­ken inför fredagens genrep mot Villa Lidköping. Premiären är endast dryga veckan bort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden