Ttela

Fängelse för man som slog sin exfru framför barnen

Mannen som är i 30-årsåldern ska i början av mars ha misshandla­t sin exfru med flera slag och även tagit stryptag inför två av deras gemensamma barn. Nu döms han för misshandel och barnfridsb­rott.

- Nikolaj Jalamaa nikolaj.jalamaa@ttela.se

Efter en tidigare konflikt, där kvinnan ska ha blivit hotad till livet med att få en kniv instucken i magen samt fått motta en örfil av mannen, hade hon bytt lås till sin lägenhet. Trots det ska mannen enligt kvinnan i mars i år ha tagit sig in i lägenheten efter att ha tvingat till sig de nya lägenhetsn­ycklarna från deras äldre barn när hon inte var hemma.

Kvinnan ska ha ringt polisen innan hon klev in i lägenheten, men mannen ska ha misstrott henne och utfört en misshandel med både öppen och stängd hand. Därefter ska han även ha börjat strypa kvinnan, samtidigt som deras gemensamma barn befann sig i lägenheten. Det äldre barnet lyckades till slut stoppa mannen som försvann ur lägenheten efter att målsägande rusat ut och sökt skydd hos en av sina grannar.

Mannen själv nekar till brott. Han menar att han skulle besöka kvinnan för att hämta kläder till deras barn och att exfrun därför öppnade dörren för honom. Vidare menar han att hon ska ha flytt ut ur lägenheten efter att han hittat ett papper som var ett bevis på att hon försökte begå ett försäkring­sbrott.

Han påstår i övrigt att han aldrig rört kvinnan, att polisen inte skrev ner allt som han berättade för dem, samt att kvinnan och det äldre barnets berättelse­r i polisförhö­r inte stämmer.

Vänersborg­s tingsrätt anser i domen att målsägande på ett sammanhäng­ande och detaljerat sätt framfört händelsen och att berättelse­n inte innehåller några oklarheter eller motsägelse­r. De anser även att de iakttagels­er som det äldre barnet gjort är väsentliga delar för händelsefö­rloppet och därav är ett starkt stöd för åtalet.

Mannen, som är ostraffad sedan tidigare, döms till sex månaders fängelse för misshandel och barnfridsb­rott. Dessutom ska han även betala 17 700 kronor i skadestånd till kvinnan, och 12 700 kronor vardera till de drabbade barnen. Domen kan överklagas senast den 30 maj.

 ?? BILD: ANDERS WIKLUND/TT ?? Den dömde mannen hotade med att sticka in en kniv i magen på kvinnan.
BILD: ANDERS WIKLUND/TT Den dömde mannen hotade med att sticka in en kniv i magen på kvinnan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden