Ttela

Sambopar döms för misshandel på Kungsgatan

Det var i slutet av maj 2020 som paret i 25-årsåldern hamnade i tjafs med flera andra personer på Kungsgatan. Det slutade med flera slag och sparkar på en person i 30-årsåldern. Vid gripandet ska mannen i förhålland­et även gjort våldsamt motstånd mot poli

- Joakim Jigman Kargén joakim.jigman.kargen@ttela.se 0520-42 26 00

En promenad hem från en utekväll i centrala Trollhätta­n slutade med en misshandel och våldsamt motstånd vid omhänderta­gande av en man. Ett sambopar, en man och en kvinna i 25-årsåldern passerade ett högljutt tjafsande gäng med killar, varpå kvinnan kommentera­de på ordvalen hos killarna.

En man i 30-årsåldern i gänget ska då ha kallat henne för hora. Kvinnan ska då ha örfilat mannen som ska ha hotat att slå ner henne. Mannen i förhålland­et ska då ha hoppat på killen och börjat mata slag mot honom när han fallit till marken.

Mannen som blev misshandla­d uppger i förhör att han inte har något minne av händelsern­a under kvällen utan alla uppgifter har kommit från vittnen, både civila och poliser som fanns i närheten och kunde bevittna och ingripa vid misshandel­n.

Sambomanne­n satt gränsle över den andra mannen och ska enligt poliserna ha slagit mannen ett tiotal gånger i ansiktet. Kvinnan ska i sin tur ha sparkat den på marken liggande mannen två gånger i huvudet, samtidigt som hennes partner utdelade slag.

Väl på platsen försökte en av poliserna lyfta bort gärningsma­nnen och mer tumult uppstod. Fler poliser kom till platsen för att lugna ner stämningen.

Mannen försökte i oredan ta polisens batong. Det resulterad­e i en ”brottnings­match” och polisen föll till marken. Mannen ska då ha satt sig över polisen och måttat slag.

Han säger att han inte minns ”brottnings­matchen” och att han inte hade till avsikt att slå polisen. Någonting som också beskrivits olika i vittnesmål­en från poliserna. En tredje polis tyckte sig se att mannen hejdat sig när han såg att det var en polis som han brottats med. För att gripa mannen fick polisen ändå använda pepparspra­y.

Mannen frikänns från våld mot tjänsteman, men döms för misshandel och våldsamt motstånd. Han döms också för ringa narkotikab­rott, rattfyller­i och brott mot knivlagen vid senare tillfällen. Han dömdes i slutet av februari till fyra månaders fängelse.

Hans sambos brott skulle kunnat ge tre månaders fängelse, men domen blev istället 100 timmars samhällstj­änst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden