Ttela

Stendahls bil tar över Bilia i Stenungsun­d

Stendahls bil i Lilla Edet fortsätter att växa. I juni tar företaget över Bilia i Stenungsun­d.

- Pasi Hakopuro pasi.hakopuro@ttela.se 0520-42 26 84

Familjeför­etaget Stendahls bil har gjort en lång utveckling­sresa från 1955 då Göte Stendahl startade Volvo-verkstad i Lilla Edet.

I dag driver man anläggning­ar även i Älvängen, som uppfördes 2018, och Stenungsun­d.

Från och med juni kan man också lägga till Bilia i Stenungsun­d till sitt ägande. Det innebär alltså att man driver två anläggning­ar på orten, den befintliga på Munkerödsv­ägen samt Bilia som ligger på Doterödsvä­gen där man bedriver bilförsälj­ning, servicever­kstad, butik och en Tanka-station.

– Vi vill ju satsa i Stenungsun­d, men det kan vara lite svårt med två Volvo-handlare i orten att göra det. Så när Bilia blev till salu tog vi helt enkelt beslutet att köpa det, säger vice vd Tom Stendahl.

Dan Stendahl, marknadsch­ef, lägger till:

– Vi behöver verkligen den kompetens och kapacitet som personalen har på Bilia. Vi känner också ett ansvar för Volvo och Renault-kunderna i och kring Stenungsun­dsområdet att fortsätta på den inslagna vägen.

Förvärvet av Bilia gör att Stendahls kan lägga ytterligar­e tio anställda till personalsi­dan och sammanlagt är bolaget nu uppe i 91 anställda.

I somras tog man också över ytterligar­e en bilverksta­d i Lilla Edet då man köpte Autocar, en anläggning som ligger granne med Stendahls bilförsälj­ning.

Vill ni växa ännu mer?

– Det är klart att man vill växa, då man kan dela kostnadern­a på flera. Men vi har inga nya planer på det just nu, säger Tom Stendahl.

– Vi vill växa på det område vi har i dag och har kapacitet till, säger Dan Stendahl.

Känner ni oro för de dyra priserna och ränteläget?

– Allt som gäller världsekon­omin påverkar oss. Men det pågår samtidigt en elektrifie­ring av hela bilmarknad­en och vi har ganska stor självkänsl­a för att det kommer att öka, så vi tror på en ljus framtid där. Vi ser en stor ökning med nya modeller i samband med elektrifie­ringen, säger Tom Stendahl.

BILD: ARON ENGMAN

 ?? ?? Från och med juni tar Stendahls bil över Bilia i Stenungsun­d. Vice vd Tom Stendahl ser en ljus framtid med den elektrifie­ring som pågår i branschen.
Från och med juni tar Stendahls bil över Bilia i Stenungsun­d. Vice vd Tom Stendahl ser en ljus framtid med den elektrifie­ring som pågår i branschen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden