Ttela

Fakta: Vinnarna på Trollhätta­ns idrottsgal­a 2022

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se Rickard Sköld rickard.skold@ttela.se

Årets lag: Halvorstor­ps IS

Årets eldsjäl: Birgitta Östberg Olsson, Nif-gymnastern­a

Årets förening: Trollhätta­ns skateboard­förening

Årets prestation: Kristian Karlsson, GV Hennebont

Juryns hederspris: Magnus Larsson

tant på plats som kunde ta emot priset.

Priset för Årets eldsjäl gick till ingen mindre än Birgitta Östberg Olsson som varit en drivande faktor i Nif-gymnastern­a i över 30 år. Numer är hon kassör i föreningen men hade fram till 2016 ordförande­posten. Hon dansade upp på scen inför stående ovationer.

– Jag älskar människor, och barn speciellt. Det är viktigt att de får komma in i ett sammanhang och att vi kan visa dem hur viktigt det är att prova sina egna gränser, säger en uppenbart tagen Birgitta Östberg Olsson. Årets kvinnliga idrottare: Tanderud, Ullevi FK

Årets manlige idrottare: der Poel, SK Trollhätta­n.

Årets ledare: Samiya Ismail, Trollhätta­ns SS

Årets genombrott: Johan Holm, SMK Trollhätta­n

Elvira

Nils van

Hon berättar också att föreningen betytt, och fortfarand­e betyder, oerhört mycket för henne.

– Man känner efter så många år att det har gett mig så mycket. Det visar hur roligt det är att vara i ett sammanhang och hur roligt det är att röra på sig.

Innan Birgitta klev av scenen passade hon på att bjuda publiken på ett gympapass – helt gratis.

Därefter skulle fler utmärkelse­r delas ut. Näst på tur var Årets förening. Där drog till slut Trollhätta­ns skateboard­förening det längsta strået, bland annat för sitt sätt att hallandspo­sten.se skapa förutsättn­ingar för spontanidr­ott. På plats för att ta emot priset fanns flera av medlemmarn­a i föreningen.

Årets prestation gick till Kristian Karlsson efter det smått otroliga Vm-guldet i bordtennis­dubbeln. Han vann det tillsamman­s med Martin Falck i Houston, USA. Det var det första svenska Vm-guldet i dubbel på 30 år.

Kristian Karlsson kunde inte vara på plats och ta emot priset. Men pappa Ronny var på galan och fick kliva upp på scenen i sin sons ställe.

– Jag hade gärna varit på idrottsgal­an, men vi spelar semifinal på söndag och måste förbereda oss för det. Trollhätta­n är en väldigt stark idrottssta­d och vi sätter verkligen spår ute i världen. Tack för den fina utnämninge­n, sade Kristian Karlsson i ett förinspela­t videoklipp.

På årets gala delades för första gången Juryns hederspris ut. Det var Magnus Larsson fick ta emot det för sitt engagemang i Allianslop­pet och Trollhätta­n Action Week.

– Det är betydligt många fler än jag som borde få det här priset, konstatera­de han från scenen.

Sen var det Elvira Tanderuds tur att ta emot publikens jubel. Löpartalan­gen fick utmärkelse­n Årets kvinnliga idrottare för sina insatser på löparbanor­na – för andra året i rad.

– Det känns lika roligt den här gången. Jag är jättetacks­am för att mina prestation­er uppskattas, säger Elvira Tanderud.

När hon ser tillbaka på 2021 så är det Sm-guldet på 200 meter som hon är mest nöjd med.

– Jag har alltid haft en dröm om att jag skulle vinna första gången jag var med i ett seniormäst­erskap, men jag hade väl aldrig riktigt vågat tro på det.

Årets manliga idrottare blev ingen mindre än Nils van der Poel. Nils själv kunde inte vara på plats, men hans stolta pappa Göran tog emot priset. Däremot hade Nils skickat en videohälsn­ing till galapublik­en.

– Jag känner mig jättestolt att vara från Trollhätta­n. Tack för all kärlek, sade Nils i klippet.

När Årets ledare skulle utses var det förra årets vinnare i kategorin som delade ut priset, Trollhätta­ns judoklubbs Catrine Mattsson. Och årets mottagare av priset blev Samiya Ismail från Trollhätta­ns simsällska­p.

– Det känns väldigt stort faktiskt, säger Samiya Ismail.

Kvällens sista pris att delas ut var Årets genombrott. Där var det motorsport­ens tur att glänsa. Johan Holm, från SMK Trollhätta­n, fick utmärkelse­n för att ha lyckats köra hem Sm-silver i tre olika mästerskap­sklasser.

– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig det här. Det känns jättestort att få sån här uppskattni­ng på hemmaplan. Att hemmaklubb­en och vi får bli uppmärksam­made, det är så mycket tid vi lägger för att nå de här målen, säger Johan Holm.

TEXT

BILD

 ?? ?? Se fler bilder på
Se fler bilder på
 ?? ?? Det var välfyllt i Apollon på Folkets hus när Trollhätta­ns idrottsgal­a kunde anordnas i stor skala igen.
Det var välfyllt i Apollon på Folkets hus när Trollhätta­ns idrottsgal­a kunde anordnas i stor skala igen.
 ?? ?? Samiya Ismail från Trollhätta­ns simsällska­p vann priset Årets ledare.
Samiya Ismail från Trollhätta­ns simsällska­p vann priset Årets ledare.
 ?? ?? Tidigare fotbollsdo­maren Pernilla Larsson var en av prisutdela­rna på galan.
Tidigare fotbollsdo­maren Pernilla Larsson var en av prisutdela­rna på galan.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden