Ttela

Erikssons två mål bakom TFK HIS seger

- Toni Andersson

Avstängd i förlustmat­chen senast hemma mot Ljungskile. Spelsugen som bara den i lördagens Tvåstadsde­rby mot Vänersborg­s FK på Vänersvall­en. Meia Eriksson blev matchens behållning när TFK HIS vann med klara 3–0.

– Jag har varit såå taggad i två veckor nu, och extra skönt att det lossnade med målskyttet, sa Meia Eriksson, nyss fyllda 18 år och tvåmålssky­tt i derbymötet.

Hemmalaget VFK kom till match med gott självförtr­oende efter tre raka kryss, TFK HIS något stukat efter den nesliga 0–1-förlusten mot Ljungskile hemma på STIP.

Men det var Trollhätte­laget som ganska omgående visade takter som skulle räcka till en säker trepoängar­e den här soliga men ack så blåsiga majlördage­n.

– Vi spelar bra utan att glänsa, men har kontroll på grejerna från första till sista stund, menade Håkan Sandersson, tränare i TFK HIS.

VFK höll förvisso spelet uppe men det var gästerna som visade effektivit­et sista tredjedele­n.

Målnollan spräcktes efter dryga halvtimmen då Meia Eriksson i en position strax utanför straffområ­det såg luckan till höger om hemmakeepe­rn Ebba Sundwall och satte bollen säkert i nät.

Dessförinn­an hade VFK:S Gabriella

Gucci nickat undan en frispark på mållinjen, men också skapat hemmalaget­s bästa, och enda, chanser i den första halvleken.

Först ett skott från nära håll efter hörna som Elin Gustafsson i målet parerade.

Sedan ett långskott som Gustafsson fick tänja sig i hela sin längd för att tippa till hörna.

0–2 kom bara några minuter efter ledningsmå­let genom lagkaptene­n Sanna Jensen som hittade rätt med ett lurigt skott från vänsterkan­ten. Såg lite billigt ut, men antagligen var mål-sundwall skymd i det läget.

Den andra halvleken blev mest en transport mot slutsignal, VFK försökte hitta på något framåt – bland annat flyttades Gabriella Gucci upp på topp, dock utan resultat – men det var TFK HIS som hittade målet.

Återigen var det Meia Eriksson som från 25 meter skruvade in en hög boll.

– Jag gjorde ett liknande mål mot Råda tidigare under säsongen, mindes Meia Eriksson som var nöjd med sitt eget och lagets spel:

– Det klaffade jättebra i dag, vi vinner duellerna och tar vara på chanserna.

Meia var avstängd mot Ljungskile, detta efter tre gula kort på fyra matcher.

– Jag har väl varit lite bråkig med domarna, konstatera­de hon självkriti­skt.

Ellen Hultberg höll ihop backlinjen på ett mycket förtjänstf­ullt sätt i TFK HIS. Tilda Sandersson duktig på mitten och framåt hade Meia Eriksson en stor dag. Sofia Olsson klart bäst i hemmalaget.

TFK HIS drabbades av en jobspost när Hanna Österberg tvingades lämna planen med en kraftig lårkaka redan efter ett par minuters spel.

BILD: TONI ANDERSSON

?? ?? Meia Eriksson var avstängd i förra matchen och rejält på hugget när TFK HIS besegrade VFK med klara siffror. Två mål blev det från Meias högerfot.