Ttela

Vänersborg­s IF fick nöja sig med en poäng

Det kom att bli en kamp mellan målvaktern­a när Vänersborg gästade Ängelholm under lördagseft­ermiddagen. Trots att båda lagen radade upp flera kvalificer­ade målchanser så blev det en mållös tillställn­ing. – Vi har lägen för att vinna, säger Vif-målvakten S

- Robin Johansson robin.johansson@ttela.se

Vänersborg­s IF reste på lördagen ned till Skåne för att ta sig an Ängelholms FF. Det kom att bli en blåsig tillställn­ing på Ängelholms IP, där hemmalaget fick vinden med sig i första halvlek.

Det var också ett stukat VIF som kom till matchstart. Både Hani Shurrab och Sandigi Jobe var avstängda, samtidigt saknades Hugo Engström på grund av skada och Markus Johansson på grund av sjukdom. Faktum är att man hade kunnat tappa även Sebastian Ekholm under värmningen.

– Mitt finger gick ur led, men de drog rätt det så det var ingen fara, säger målvakten.

Det var skåningarn­a som fick ett riktigt drömläge redan i den första matchminut­en. Men Sebastian Ekholm kom upp stort och räddade skottet från Emil Åberg.

VIF jobbade sig in i matchen och tog över spelet alltmer. Gästerna kom också till några riktigt farliga lägen, där Lacaso Hussein var inblandad ett par gånger om. Men hemmalaget var vassa i sitt omställnin­gsspel och kom även de till flera kvalificer­ade målchanser.

– Det är en tuff bortamatch på naturgräs och med mycket vind. Men jag tycker vi gör det bra, vi har våra lägen för att vinna, menar Sebastian Ekholm.

Likaläget stod sig dock halvleken igenom. I upptakten av den andra halvleken fick hemmalaget­s Emil Åberg ett nytt jätteläge, inte alls olikt det han hade i första. Men även den här gången stod Ekholm emot.

Det var VIF som tog över allt mer ju längre halvleken fortlöpte. Gästerna radade upp chanser och där Lacaso Hussein var en av de mest drivande spelarna. Albin Broberg hade även han ett bra läge på en hörna som smet strax utanför målet.

Men gästerna lyckades inte överlista hemmamålva­kten Robin Streifert. Liksom hemmalaget inte hittade formeln för att göra mål på Ekholm.

– Det är alltid skönt att hålla nollan. Men vi måste bli hetare när vi väl får våra lägen. Vi var närmare 1–0 än vad de var.

Matchen slutade 0–0 och lagen fick således nöja sig med en poäng var. Det här var första gången sedan premiären mot Oskarshamn som vänersborg­arna lämnade en match utan att göra mål.

BILD: ANDREAS OLSSON

?? ?? Sebastian Ekholm kom upp stort för sitt VIF flera gånger.
Sebastian Ekholm kom upp stort för sitt VIF flera gånger.