Ttela

Tvååkers IF–FC Trollhätta­n 0–1 (0–1)

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Men FCT kom till matchen med gott självförtr­oende efter två raka segrar, och fick dessutom börja med vinden i ryggen.

– Det var en viktig slantsingl­ing, och ett bra val av Alen Kasumovic (lagkapten FCT) att välja medvind i första, säger William Lundin, tränare i FC Trollhätta­n.

Det gjorde nämligen att gästerna hade spelöverta­get i första halvlek med många skapade hörnor och de absolut bästa målchanser­na.

Den allra bästa kom efter 23 minuter och föranledde­s av ett långt inkast från Alexander Leksell. En stolpträff och en hel del röra senare lyckades Isaac Shaze dundra in 1–0 till gästerna. Innan dess hade Tvååker fått ett mål bortdömt på grund av offside. Men det blev inget mål för hemmalaget i första, trots det kändes läget inte optimalt för FCT inför andra med tanke på motvinden som väntade.

Tvååker lyckades dock inte ut

Ettan södra

Målen: 0–1 (23) Isaac Shaze. Varningar, FCT: Noah Nilsson.

Så startade FCT: Besarion Kodalaev - Markus Karlsson, Bernardo Morgado (28), Alexander Leksell - Enoch Adu, Kevin Liimataine­n (75), Isaac Shaze, Nils Berner, Alen Kasumovic (K) - Alibek Aliev (88), Claes Nyman.

Ersättare: Johan Becker (mv), Casper Wiklund, Johan Andersson (28), Noah Nilsson (75), Frederick Ofori (88).

nyttja medvinden lika bra som FCT, i alla fall inte om man ska se till antal mål. Det fick förvisso i omgångar ett bra tryck mot Fct-målet, och skrapade fram några riktigt kvalificer­ade målchanser. Men antingen gick skotten utanför eller så stod en motståndar­e i vägen.

BILD: ANNIKA KARLBOM

Bollen ville helt enkelt inte in. – Vinden påverkade vår match i andra halvlek, vi kom aldrig riktigt igång. Den dåliga planen och den kraftiga vinden gjorde det i princip ospelbart. Det blev hårt tryck mot oss, det visste vi om för de hade samma problem i första, säger William Lundin.

Samtidigt ska vi inte ta udden av FCT:S prestation på något vis. Gästerna försvarade sig riktigt bra matchen igenom och var absolut värda segern.

En seger som innebar tredje raka för Trollhätte­laget som har börjat ta in på lagen framför.

– Vi har kämpat på hela vägen men inte fått utdelning innan, men nu har det hårda jobbet börjat betala sig. Samtidigt vet vi att det är hårt jobb som krävs varje helg, säger Fct-tränaren.