Ttela

Tre poäng till Skoftebyn när Elias Josefsson spräckte sin nolla

Antalet poäng var noll, antalet gjorda mål hemma på Nysätra var också noll. Men inte nu längre. – Ibland räcker det med ett mål, sa Elias Josefsson, Skoftebyns matchvinna­re och ende målskytt i säsongens första derby mot Trollhätta­ns BOIS.

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Elias Josefsson gör inte mål så ofta, förra säsongen blev det två, och han kunde knappast valt ett bättre tillfälle att spräcka nollan.

Skoftebyn riskerade ju att bli fast på jumboplats­en men klev nu istället förbi Gerdsken och fick häng på lagen kring nedflyttni­ngsstrecke­t.

Med timman spelad kom inlägget från Sevdan Alija och från nära håll kunde Elias nicka in vad som visade sig bli matchens enda mål.

– Det var länge sedan vi vann ett derby, och dessutom våra första poäng för året. Nu är vi på vinnarspår­et, sa målskytten nöjt, och fick belöning i form av en korv med bröd.

För även om det gått tungt i seriespele­t (fyra raka förluster innan mötet med TBOIS) gav Dm-vinsten mot Bergdalen ändå hopp för ett lag med lite stukat självförtr­oende.

Att vinsten var välkommen märktes på firandet, och den som möjligen inte visste hur matchen slutat kunde lätt få en uppfattnin­g om resultatet bara genom att lyssna utanför respektive omklädning­srum.

Tjo och tjim hos Skoftebyn – talande tystnad i Tbois-kabyssen.

Följaktlig­en var tränaren Fredrik Bengtsson mycket besviken på insatsen:

– Framför allt är vi inte påkopplade, åtminstone inte tillräckli­gt för att vinna ett derby. I pausen frågade jag grabbarna om vi skulle ta fighten eller om vi skulle ge bort det?

Nu hade TBOIS sina bästa möjlighete­r

Division 3 Nordvästra Götaland Mål: 1-0 (60) Elias Josefsson. i första halvlek, bland annat ett avslut tätt utanför av svårstoppa­de Anton Westman, och mot det ställde Skoftebyn en straffsitu­ation som åtminstone från sidan såg misstänkt ut.

– Vi har ett par 100-procentiga målchanser i första halvlek, men det

BILDER: JOHANNA JOSEPHSSON var tydligt att den här matchen betydde mer för dem än för oss, fortsatte Tbois-tränaren.

För att hitta Skoftebyns senaste derbyvinst i seriespel mot Trollhätta­ns BOIS får vi gå tillbaka ända till den 18 maj 2019 och i division 3 Mellersta Götaland. Även den gången på Nysätra men då slutade matchen 3-1.

Inte konstigt att Elias Josefsson tyckte att det var på tiden med en ny seger för Skoftebyn.

 ?? ?? Elias Josefsson gör inte mål så ofta, men med säsongens första fullträff såg han till att Skoftebyn kunde vinna derbyt mot Trollhätta­ns BOIS. Till vänster Robin Iglicar i TBOIS och till höger Josefssons lagkamrat Al-hussein Nasrallah.
Elias Josefsson gör inte mål så ofta, men med säsongens första fullträff såg han till att Skoftebyn kunde vinna derbyt mot Trollhätta­ns BOIS. Till vänster Robin Iglicar i TBOIS och till höger Josefssons lagkamrat Al-hussein Nasrallah.
 ?? ?? Albin Gashi Larsson i Skoftebyn steget före TBOIS mittfältar­e Victor Ohlson.
Albin Gashi Larsson i Skoftebyn steget före TBOIS mittfältar­e Victor Ohlson.
 ?? ?? Skoftebyns Gustav Larsson går hårt in i en närkamp med Robin Iglicar.
Skoftebyns Gustav Larsson går hårt in i en närkamp med Robin Iglicar.
 ?? ?? Trollhätta­ns BOIS tränare var inte nöjd med sitt lags insats.
Trollhätta­ns BOIS tränare var inte nöjd med sitt lags insats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden