Ttela

Fast i botten efter en poäng

Vänersborg­s FK är fast i bottenskik­tet av division 2 norra Götaland. Men efter tre raka förluster kunde laget åtminstone spela till sig en poäng hemma mot Mjölby AI FF. – En poäng är bättre än noll, men vi ska ha mer en sån här match, säger Vfk-tränaren A

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Det var ett bottenmöte som väntade på Vänersvall­en på söndagseft­ermiddagen – lag tretton, Vänersborg­s FK, mot lag tolv, Mjölby.

Och med Mjölby bara en poäng före hade VFK chansen att ta klivet förbi.

Men då gällde det att vinna, och det har vänersborg­arna inte gjort sedan premiären borta mot Ahlafors den 3 april.

I den matchen gjorde man dessutom tre mål, sedan dess det blivit fyra.

– Vi är i en rejäl svacka när det gäller effektivit­eten just nu, vi måste

Målen: 1–0 (6) Felix Rehnberg, 1–1 (55) Edvin Hellqvist. förvalta våra målchanser, säger Vfk-tränaren Amer Busuladzic.

Men det lyckades man inte med mot Mjölby. Förvisso tog hemmalaget ledningen redan efter sex minuter när gästernas målvakt var långt utanför sitt mål, tappade boll efter hård press av Valon Gashi och Felix Rehnberg kunde slå in bollen i öppet mål.

Och Amer Busuladzic var nöjd med det spel han såg sitt lag visa upp under första halvlek, så när som på det där med målskyttet då.

– Vi spelar bra första 45 och får matchen dit vi vill. Vi skapar faktiskt en hel del lägen, vi har tre-fyra ganska tidigt men vi sätter inte dem, säger han.

Trots det ledning i paus och ändå en helt okej känsla inför andra.

– Känslan in för andra är att vi var tvungna att jobba ännu hårdare för

Mjölby är ett bollskickl­igt lag. Vi gör några justeringa­r både i försvar och anfall men får inte grepp om matchen. Vi startar krampaktig­t första femton minuter och släpper också in ett mål då.

Efter Mjölbys kvittering­smål aldrig riktigt nära för VFK.

– I andra har de bollinneha­vet till stora delar, det var kanske 60-40. Men de skapar inga målchanser och det gör nästan inte vi heller, säger Amer Busuladzic och fortsätter:

– Vi skulle ha avgjort i första, vi borde ha gjort två-tre mål till där. Men det går inte att skapa fem-sex målchanser och bara gör ett mål, då vinner man inga matcher.

Nästa match för VFK är borta mot trean IK Gauthiod på fredag.

är det

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden