Ttela

Läkare drar tillbaka sina uppsägning­ar

Fyra läkare sade upp sig i protest på hematologe­n på Näl. Nu-sjukvården­s beslut om att satsa på en ny avdelning innebär att läkarna drar tillbaka sina uppsägning­ar.

- Joachim Flodin joachim.flodin@ttela.se 0520-42 26 04

Det var en oro över bristande patientsäk­erhet inom Nu-sjukvården som gjorde att de fyra läkarna sade upp sig.

De fyra läkarna har nu enligt Sveriges Radio P4 Väst dragit tillbaka sina uppsägning­ar.

– Det som inte hänt på tre år har nu hänt på tre månader, säger Mats Hardling till radion.

Han är överläkare på hematologi­avdelninge­n och en av de som sade upp sig i januari.

Nu-sjukvården­s styrelse meddelade den 5 maj att beslut klubbats om att ge Nu-sjukvården i uppdrag att tillsamman­s med Västfastig­heter starta arbetet med renovering och ombyggnati­on av vårdavdeln­ing för hematologi och infektion.

Beslutet innebär en vårdavdeln­ing på Näl, bestående av 21 vårdplatse­r med bland annat fyra enkelrums slussrum, nio enkelrum och fyra dubbelrum.

Byggstart blir till våren nästa år. Det arbetas också för att se om det är möjligt att ytterligar­e tidigarelä­gga byggstarte­n.

Beskedet har mottagits mycket positivt av Nu-sjukvården­s hematologi­läkare, som tidigare signalerat att de känner sig oroliga för hematologi­vården.

– Jag är glad att vi tillsamman­s hittat en lösning. Vi har hela tiden varit överens om att målet är att hitta en snabb lösning för att få till en fungerande hematologi­avdelning. Nu har vi tagit ett viktigt steg för att det ska bli verklighet, säger Björn Järbur, sjukhusdir­ektör i Nu-sjukvården i ett pressmedde­lande.

Även överläkare på hematologe­n Johanna Abelsson är nöjd.

– Det känns jättebra att nu kunna meddela att de fyra läkare som sagt upp sig på hematologe­n till följd av oro för bristande patientsäk­erhet i våra lokaler nu valt att ta tillbaka sina uppsägning­ar.

På hematologi­mottagning­en utreds och behandlas blodsjukdo­mar, exempelvis blodcancer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden