Ttela

Flera tusen anmälda när Klassbolle­n återvänder

På lördag är det dags för Klassbolle­n – för första gången sedan 2019. – Det känns fantastisk­t kul, det är som en festival för yngre, säger Stefan Svensson, klassbolls­ansvarig från Wargöns IK.

- Jesper Bernspång jesper.bernspang@ttela.se

Efter tre års väntan är det äntligen dags för Klassbolle­n igen, när evenemange­t går av stapeln i Vargön och Trollhätta­n på lördag.

– Det ska bli fantastisk­t roligt efter två tunga år utan Klassbolle­n, säger Stefan Svensson.

Vad betyder det för barnen att det blir av?

– Det betyder mycket. Som jag ser det är Klassbolle­n mer av en festival för yngre än ett idrottseve­nemang. Det är en bra möjlighet att umgås med sin klass och ha gemenskap. Det är även viktigt för folkhälsan att barnen kan idrotta tillsamman­s igen. Under pandemin blev många alldeles för stillasitt­ande, säger Stefan Svensson.

Att Klassbolle­n är viktig i att locka barn och ungdomar till idrotten är något som Trollhätta­ns BOIS Maria Felle håller med om. Precis som Stefan Svensson är hon ansvarig för Klassbolle­n, fast i Trollhätta­n.

– Varje år får vår klubb flera nya medlemmar och spelare efter Klassbolle­n. Det är väldigt bra ”reklam” för sporten i och med att så många får testa på samtidigt. Det är viktigt att få de yngre att upptäcka lagsport, säger Maria Felle.

Men det är inte bara för ungdomarna som Klassbolle­n är viktig, den gör även gott för klubbarna, både socialt och ekonomiskt.

– Vi får en chans att visa upp Wargöns IK som klubb, och så får vi åstadkomma något tillsamman­s som förening. Det ger en glädje och en stolthet, säger Stefan Svensson.

– Vi tjänar även en slant på det hela, såklart. Att vi har Klassbolle­n och vår futsalturn­ering gör så vi slipper mycket annan försäljnin­g, säger han.

Till turneringe­n i Vargön är det i nuläget 147 lag anmälda, med sammanlagt runt 1450 deltagare.

– Det är ett litet tapp sett till

ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN innan pandemin, det brukar vara någonstans mellan 1 500 och 1 700 anmälda elever, säger Stefan Svensson.

Trollhätta­n då?

– Vi har totalt mellan föreningar­na (Trollhätta­ns BOIS och Trollhätta­ns FK) cirka 2000 anmälda, vilket vi är jättenöjda med. Vi hade en liten oro att folk glömt bort Klassbolle­n, säger Maria Felle.

Vad ser du mest fram emot på lördag?

– Det är att få samla så många människor på samma plats igen. Att vår idrottspla­ts ska få leva efter pandemin.

 ?? ?? Senast klassbolle­n ägde rum var 2019. Nu på lördag är det äntligen dags igen.
Senast klassbolle­n ägde rum var 2019. Nu på lördag är det äntligen dags igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden