Ttela

Poängen glädjer – men missarna stör Hedqvist

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Med anfallsstj­ärnan borta – igen – valde Joakim Hedqvist att plocka in gammalt material. Ett drag som gav utdelning. Annat gällde det dock när det kom till avsluten för Gripen i segern mot Frillesås.

– Vi har FASLIGT svårt att göra mål, men nu var det så att två poäng var det viktiga och det fick vi med oss, säger Gripenträn­aren efter matchen.

Efter att själv ha missat förra matchen på grund av sjukdom var Joakim Hedqvist tillbaka på bänken när Gripen gick segrande ur bottenmatc­hen mot Frillesås. Men det satt långt in för hemmalaget som låg under större delen av första halvlek.

– Vi började sådär i dag. Första tjugo minuterna är lite fram och tillbaka, sen tycker jag vi växer in i matchen och tar över det fullständi­gt. Vi är numret större hela tiden med mer fart, mer tryck och vi åker mer skridskor än dem. Men vi har FASLIGT svårt att göra mål. I min värld är det en 6–1-match ... Men två poäng var det viktiga och det fick vi med oss, säger Gripens tränare Joakim Hedqvist, som ännu en gång fick tänka om kring hur han skulle mönstra laget.

Truppen mot Frillesås var, som så många gånger förr under säsongen, kantad av bortfall. Med både Adam Rudell och Anton Heinuld på skadelista­n valde Hedqvist att ta in 35-åriga veteranen Tony Eklind i truppen, i sista stund.

– Rudell har problem med ryggen igen så vi bestämde på förmiddage­n att Tony skulle göra comeback. Var det självklart att plocka in just Tony?

– Ja, han har varit med nu ett par veckor och han har den här målfarligh­eten, han har rutinen och så skapar han också ett lugn bland de andra i omklädning­srummet, så det kändes givet att han skulle kliva in där.

Ett minst sagt bra val visade det sig. Eklind, som inte spelat elitbandy (då i allsvenska­n) sedan 2021, klev fram när det krävdes som mest och kvitterade matchen på straff, efter att lagets stjärnspel­aren Johan Esplund missat en tidigare under matchen.

– Han har rutinen, så hade han missat hade han tagit det, och jag ville inte lägga pressen på någon av dem andra, utan det kändes givet att ta honom. Det kändes som att Tony skulle dra dit den, han har sett bra ut på träning, säger Hedqvist.

Gripen har haft svårt att göra mål under hela säsongen och är det lag i Elitserien som har gjort minst av alla. I mötet med Frillesås, laget som har näst sämst målprodukt­ion, brändes många lägen från Gripens sida.

Trots missarna är Hedqvist nöjd över spelet som laget, med kapten Felix Callander i spets, visade upp.

– Vi matar på och spelar bra, sen tycker jag Callander är en gigant i dag. Han är ruskigt, ruskigt bra och tog ett stort ansvar som lagkapten i dag. Han körde sönder Frillesås. Så mycket skridskor vi åker i dag har vi inte gjort på hela säsongen, men med spelet vi har i dag ska vi göra mellan sex till åtta mål på de lägena.

En match till väntar denna vecka när Gripen far upp till Sandviken på fredag. Hur truppen ser ut då får tiden utvisa. Men en sak som är klar är att Anton Heinulf inte kommer vara klar för spel.

Målskytten Tony Eklind däremot ...

– Det får statusen utvisa, men är det så att Rudell inte kan spela är det Eklind som spelar. Så kommer det vara nu. Vi har honom som konkurrens framåt, utöver de som är ordinarie, och sen på mitten och bakåt har vi Theo (Lewerin). Heinulf kommer nog inte vara med på ett tag till, säger Hedqvist.

Heinulf är ute en längre tid alltså?

– Ja, han har inte tränat fullt på hela veckan så han kommer inte spela fullt den här veckan i alla fall. Han måste ju träna fullt först.

"Vi matar på och spelar bra, sen tycker jag Callander är en gigant i dag. Han är ruskigt, ruskigt bra.

Joakim Hedqvist, tränare.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Gripen Trollhätta­ns tränare Joakim Hedqvist plockade in förra spelaren Tony Eklind till matchen mot Frillesås. Ett drag som gav utdelning när Eklind kvitterade på straff. Men avsluten från laget under matchen hade inte lika stor framgång. ”Vi har fasligt svårt att göra mål, säger Hedqvist efter 2-1-segern.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Gripen Trollhätta­ns tränare Joakim Hedqvist plockade in förra spelaren Tony Eklind till matchen mot Frillesås. Ett drag som gav utdelning när Eklind kvitterade på straff. Men avsluten från laget under matchen hade inte lika stor framgång. ”Vi har fasligt svårt att göra mål, säger Hedqvist efter 2-1-segern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden