Ttela

Segersång för Åsebro: ”Sjunger inte hata Mellerud”

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Sol, seger och sång. Det blev en bättre lördag för Åsebro IF när man bortaslog Skärhamns IK med 3-1. – Den är underbar! Gott väder och tre poäng, med riktigt bra fotboll från oss idag, säger spelande tränare Argjend Mollapolci.

Med två oavgjorda och en förlust i från de senaste tre omgångarna hade Åsebro bestämt sig inför mötet med Skärmhamn.

– Vi sa att det var längesedan vi sjöng och då lovade vi varandra att vi skulle sjunga efter matchen idag, berättar Mollapolci.

Sagt, och 90 minuter senare, gjort. Åsebros Marcus Melby blev först att leda vägen mot seger när han efter halvtimmen­s spel satte 1-0. Men Tjörnlaget kom med en kvittering strax efter halvtid.

Med dryga kvarten kvar blev Jonatah Urgell näst på tur att ta sitt Åsebro mot skönsång, när han slog in 2-1.

Argejnd Mollapolci satte sedan slutresult­atet 3-1 till gästande Åsebro IF. Då är det en minst sagt nöjd spelande tränare som uttalar sig efter matchen.

– Vi går ut och visar att vi är ett bra lag när alla är på topp. Och idag är alla det och då vinner vi också. Det finns kvalitet men det gäller att leverera varje helg. Men det bästa är att vi sitter i omklädning­srummet och lovar varandra att vi ska sjunga efter matchen och det gör vi också.

Vad är segersånge­n då?

”Oh Aa Oh Ae vi är Åsebroare” hörs från bussen när Mollapolci upprepar frågan i en uppmuntran till laget att fylla i svaret.

– Vi sjunger inte hata Mellerud i alla fall, pikar Argjend Mollapolci och skrattar när han syftar till Melleruds IF som sjöng ”Hata Åsebro” efter derbyseger­n tidigare under säsongen.

Vi bara hurrar och skriker lite.

 ?? BILD: HANNA BERNHARDSS­ON ?? Åsebros spelande tränare Argjend Mollapolci var minst sagt nöjd efter bortaseger­n mot Skärhamn: ”Vi går ut och visar att vi är ett bra lag när alla är på topp”.
BILD: HANNA BERNHARDSS­ON Åsebros spelande tränare Argjend Mollapolci var minst sagt nöjd efter bortaseger­n mot Skärhamn: ”Vi går ut och visar att vi är ett bra lag när alla är på topp”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden