Ttela

Göta BK föll ihop i bottenmöte­t mot Åsarp-trädet

- Simon Andersson simon.andersson@ttela.se 0520 - 42 26 00

Göta Bk-ledning i paus efter säsongens bästa halvlek och flera chanser att stänga matchen i början av andra – sedan klappade laget igenom. – Ett sånt här lag måste man slå på hemmaplan om man ska vara värd att spela division 3, säger Göta BK:S spelande tränare Hampus Vajizovic efter 2–4 mot Åsarp-trädet.

Förra gången Göta BK spelade hemma på Ryrsjövall­en – i matchen mot Vårgårda för två omgångar sedan – tog laget sin första trepoängar­e i årets division 3-säsong.

Mot Åsarp-trädet var tanken att fortsätta på inslagen hemmaseger­väg.

Så blev det inte – även om det länge såg positivt ut för Göta.

Åsarp-trädet tog ledningen i matchminut 6 efter att Göta inte lyckats fånga in en djupledslö­pning av den friställda motståndar­anfallaren. Men Göta-repliken lät inte vänta länge på sig. Några minuter senare fick hemmalaget straff – en straff som Hampus Vajizovic rullade in säkert.

Strax innan halvtid kom det förlösande ledningsmå­let för Göta, om än något slumpartat efter att en Åsarp-trädet-försvarare styrde in bollen i eget nät.

– Första halvleken är vår bästa halvlek på säsongen och vi har en underbar känsla i paus. Men sen står vi för säsongens sämsta halvlek. Tyvärr väger den sämre tyngre, säger Hampus Vajizovic.

Göta inledde andra halvlek med att rada upp tre solklara målchanser – som i ärligheten­s namn alla borde ha gått i mål. Men hemmalaget lyckades aldrig utöka ledningen och därigenom också troligtvis stänga matchen.

– Det är lätt att säga, men känslan är absolut att om vi skulle ha gjort 3–1 hade vi kunnat spela av matchen på ett annat sätt. När vi bara leder med ett mål kan vi liksom inte spela som att vi försvarar en ledning, men hade vi gjort 3–1 med 35 minuter kvar borde vi ha kunnat spela av tiden. Det är frustreran­de, men det är så det är.

I stället gjorde Åsarp-trädet 2–2 på hörna i minut 79 efter en sämre Göta-period, och två minuter efter det tog Åsarp-trädet ledningen efter Göta-slarv på mittplan. När Åsarp-trädet även gjorde ett fjärde mål på stopptid fanns det inga krafter kvar i Göta-spelarna.

Inför fredagens möte låg lagen på samma poäng i botten av tabellen. I och med 4–2-segern går Åsarpträde­t ifrån Göta BK.

– Det är klart att det gör det extra tungt. Det känns nästan som att de tog oss ett steg närmare nedflyttni­ng, men samtidigt känns det inte som att de här tre poängen kommer rädda dem (Åsarp-trädet) med tanke på hur bra de andra lagen vi har mött är. Sen kan mycket hända, så klart. De gör fyra mål på oss och jobbade stenhårt som lag, men ett sånt här lag måste man slå på hemmaplan om man ska vara värd att spela division 3.

 ?? BILD: SIMON ANDERSSON ?? Göta BK föll ihop mot Åsarp-trädet.
BILD: SIMON ANDERSSON Göta BK föll ihop mot Åsarp-trädet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden