Ttela

Hemmasvite­n intakt för Melleruds IF

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Melleruds IF fortsätter sin starka form på hemmaplan. Efter en svängig tillställn­ing säkrade man tre nya poäng på Rådavallen. – Vi har ju bara tagit vinster hemma så vill ju fortsätta dominera, säger tränare Marcus Svensson efter 3-2-segern över Groheds IF.

Matchen fick bästa tänkbara start för Melleruds IF när Albin Broberg öppnade målskyttet redan efter fem minuter mot Groheds IF.

Tio minuter senare kom dock kvittering­en och med knappa minuten kvar av första halvlek hade gästerna vänt på matchen.

– Det var svängigt idag. Vi tar ledningen och spelar stabilt som vi brukar göra hemma. Sen vet jag inte riktigt vad som händer... Vi slappnar av och tror det ska gå av sig självt och då gör dom två snabba, säger MIF:S tränare Marcus Svensson.

Men Mellerud som ännu inte förlorat på hemmaplan i år tog sig tillbaka.

– Vi har ett bra snack i halvtid och grabbarna tar tag i sig själva och vänder på matchen. Svårare än så var det inte egentligen.

Vad är det som ni ändrar?

– När det går dåligt kan man bara skylla sig själv, inte sin lagkamrat. Då gäller det att man tar tag i det och där har vi haft lite problem tidigare, säger Svensson.

Igor Damingues kvitterade till 2-2 i den blott sju minuter in på andra halvlek. Knappa kvarten senare slog MIF till på nytt och säkrade segern.

En vändning som innebär att Melleruds IF:S hemmasvit lever vidare.

– Vi har ju bara tagit vinster hemma så vill ju fortsätta dominera hemma. Idag skulle vi försöka rulla boll och utveckla ett spel, sen när det inte fungerar får man ställa om och gå rakare, säger Marcus Svensson.

Vad gör er så dominanta på hemmaplan?

– Jag vet inte, det är lite konstigt.

Målen: 1-0 Albin Broberg (6), 1-1 Alex Antonsson (17), 1-2 Ludvig Andersson (44), 2-2 Igor Domungues (53), 3-2 Igor Domungues (65).

Men det är väl mycket mentalt kan jag tänka mig. Sen har vi haft tuffare motstånd på bortaplan hittills med alla topplagen. Så det klart det gör sitt också, konstatera­r Svensson.

 ?? BILD: HANNA BERNHARDSS­ON ?? Albin Broberg stod för ett av Melleruds mål i segermatch­en hemma mot Groheds IF.
BILD: HANNA BERNHARDSS­ON Albin Broberg stod för ett av Melleruds mål i segermatch­en hemma mot Groheds IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden