Ttela

Markus Johansson hjälte när VFK avgjorde sent

- Simon Andersson simon.andersson@ttela.se 0520 - 42 26 00

Matchen mellan Grebbestad och Vänersborg­s FK såg efter 87 minuter ut att gå mot oavgjort. Sedan kom det förlösande avgörandet från Markus Johanssons fot. – Jävligt skönt att vi lyckades hålla en bra och stabil nivå, säger Vfk-tränaren Amer Busuladzic efter 1–0-segern.

Vänersborg­s FK kom till matchen mot Grebbestad med två färska uddamålsfö­rluster i ryggen – mot Syrianska FK Lidköping i DM och Säffle SK i division 2.

Efter fredagens match är de tillbaka på segerhäste­n igen. Men det satt långt inne. Första halvlek slutade utan mål för något av lagen.

– Matchinled­ningen var ganska jämn där det inte var så många målchanser. Sedan växer Grebbestad in i det lite mer innan vi tar över mer i slutet av halvleken, säger Amer Busuladzic till Ttela-sporten. Hur var känslan i paus?

– Känslan var att om vi bara kan växla upp i spelet med boll på offensiv planhalva så skulle vi hitta in med bollar i sista tredjedele­n.

Men målen skulle fortsätta lysa med sin frånvaro även i den andra halvleken. Åtminstone inlednings­vis.

– Det är en halvlek där vi i tio minuter hänger efter Grebbestad, men sista 20 växer vi verkligen in i det och har full kontroll och flera klara lägen.

I matchminut 87 kom det förlösande ledningsmå­let för VFK. Detta efter att bollen skarvats till Markus Johansson som inte gjorde några misstag.

Matchen slutade 1–0 till Vänersborg­s FK.

– Vi har haft matcher där vi har varit i ledning men sedan tappat den till förlust eller kryss i slutet, och nu har vi verkligen försökt lägga fokus på att vara lugna och stabila hela matchen igenom. Det har varit en av fokuspunkt­erna under de senaste veckorna. Så i dag var det jävligt skönt att vi lyckades hålla en bra och stabil nivå under hela andra halvlek, säger Busuladzic.

 ?? BILD: BOBBY EFTERSKI ?? Markus Johansson avgjorde för Vänersborg­s FK.
BILD: BOBBY EFTERSKI Markus Johansson avgjorde för Vänersborg­s FK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden