Ttela

Brålanda hoppfulla trots ny förlust

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Serieledar­na blev för tunga för Brålanda. Men målskyttet har börjat släppa och trots jumboplace­ringen lever hoppet. – Förhoppnin­gsvis släpper det lite nu och vi sätter chanserna – då är vi inte längre där nere, säger tränare Robin Johansson efter 3-2-förlusten på bortaplan.

En tidig ledning för hemmalaget och serieledar­na Alingsås IF FF gjorde att bottenlage­t Brålanda hade en tuff uppförsbac­ke.

– Första halvlek är vi inte riktigt där, ligger lite långt i från och ger dom mycket ytor. Vi ger dom möjlighete­rna att spela bra fotboll och det tar dom. Sen sista tio i första halvlek är vi bättre och kommer in mer i matchen, säger Robin Johansson.

Kalle Berner reducerade i första halvlekens sista minut och lättade på matchbilde­n inför paus.

Med ett färskt mål i ryggen gick Brålanda ut i samma anda som man avslutat första halvlek, men så blev det plötsligt motigt på nytt.

– Från ingenstans egentligen kommer 3-1-målet där vi tappar bollen på mittfältet och dom relativt enkelt kan komma igenom, suckar Johansson och fortsätter något mer lättad.

– Sen gör vi 3-2 och det kändes som att vi började få mer momentum, vi tryckte upp med mer folk och dom blev trötta och backade hem. Vi skapade våra lägen efter det också, men tyvärr fick vi inte in bollen.

Forceringe­n för ett kvittering­smål och skrällpoän­g mot topplaget stannade dock upp när åtta minuter återstod.

– Erik (Aronsson) skulle stoppa en omställnin­g egentligen, så det var ett medvetet kort han tog där. Men domaren tyckte väl det var för en tuff satsning så han fick rött direkt... och där kanske jag inte håller med helt. Gult absolut, men rött va lite hårt.

Brålanda stannade på två gjorda mål och tre insläppta, vilket innebär ännu en förlust. Efter åtta omgångar ligger laget sist i division 3. Trots resultaten och tabellplac­eringen har de senaste omgångarna gett hopp.

– Vi inser väl att det är dags att ta poäng, sen är det kanske inte mot just serieledar­en där vi ska ta mest poäng heller... Men det kommer viktiga matcher nu med Göta och Uddevalla. Vi har skärpt till oss det

sista, med poäng i två raka matcher där vi prioritera­t defensiven och inte släppt in så mycket baljor. Samtidigt har vi gjort några framåt. Förhoppnin­gsvis släpper det lite nu och vi sätter chanserna – då är vi inte längre där nere, säger tränare Robin Johansson.

 ?? BILD: LOVISA MEIJER ?? Brålanda IF föll borta med 3-2 mot serieledar­na Alingsås.
BILD: LOVISA MEIJER Brålanda IF föll borta med 3-2 mot serieledar­na Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden