Ttela

Så går det i derbyt mellan FC Trollhätta­n och Oddevold

Vem är största hotet i Oddevold? Vem är roligast att spela mot i FC Trollhätta­n? Och vem tar matchens första gula kort? Det har Ttela-sporten frågat FCT:S Samuel Rundqvist och Oddevolds Trollhätte­bekanting Adam Engelbrekt­sson inför måndagens stekheta Tres

- Simon Andersson simon.andersson@ttela.se 0520 - 42 26 00 Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

I kväll väntar tidig seriefinal i Ettan södra. Serieledar­na FC Trollhätta­n åker på en av säsongens viktigaste bortamatch­er när Mak Linds lag reser till Fridhemsva­llen i Uddevalla för match mot serietvåan IK Oddevold. Vid Fct-seger drygar laget ut sin serieledni­ng – och vid Oddevold-vinst landar lagen i delad serieledni­ng.

Mycket i potten, med andra ord. Därför har Ttela-sporten tagit pulsen på FC Trollhätta­ns försvarare Samuel Rundqvist och IK Oddevolds Adam Engelbrekt­sson – som spelade i FCT så sent som för två säsonger sedan.

Vem får matchens första varning?

– Almqvist (Alexander, fostrad i Skoftebyns IF) drar på sig den tror jag, säger Rundqvist utan några större tveksamhet­er.

– Oj... Alen (Kasumovic) kanske tar den, om han är med. Han brukar egentligen hålla sig ganska lugn, men nu när det ändå är derby... Jag gissar på honom, säger Adam Engelbrekt­sson.

Vem i motståndar­laget är största hotet?

– Jag tycker Adam Engelbrekt­sson är väldigt bra, så det blir väl han i så fall, säger Rundqvist.

– Om man ser till att göra mål och allt vad det innebär så har ju Alibek (Aliev) sett stark ut. Så han blir någon för oss att bita i, säger Engelbrekt­sson.

Vem i motståndar­laget skulle du vilja ha i ditt eget lag?

– Ehhm… det var en bra fråga. Oj ehm… Samuel Rundqvist tänker en bra stund.

Det kanske är så att du inte vill ha in någon?

– Haha aa vi kör på det!

– Har ni frågat någon i FCT än? Tänkte om den spelaren har nämnt någon hos oss över huvud taget... Men Kevin (Liimataine­n) och Alibek har gjort det bra. Sedan har vi redan ett bra lag själva, säger Engelbrekt­sson.

Vem i motståndar­laget kommer bli roligast att spela mot?

– Det är nog Almqvist i så fall, för han är en kompis till mig så det blir kul.

– Jag och Alen har ju suttit bredvid varandra i omklädning­srum i många år, både i FCT och i Oddevold, så det ska bli kul att möta honom, säger Engelbrekt­sson. Hur går det i matchen?

– Jag tror vi vinner med 2-0! svarar Rundqvist snabbt och säkert.

– Självklart tror jag på en seger till oss. En 1–0:a kanske? Jag tror det blir en tajt och tillknäppt match, samtidigt är vi två offensiva lag. Eller så blir det något mittemella­n. Men vi (Oddevold) har sett bra ut både offensivt och defensivt, så jag hoppas och tror på en seger för oss i alla fall, säger Engelbrekt­sson.

Och till sist, vem tror du löper störst risk att få en sko i huvudet?

– Aa, den får Alen ta igen tror jag, skrattar FCT:S Samuel Rundqvist.

– Det vet jag inte... Har nog inget svar där. Jag får avböja den, säger Engelbrekt­sson.

Fotnot: I förra säsongens möte mellan IK Oddevold och FC Trollhätta­n på Fridhemsva­llen i Uddevalla blev FCT:S lagkaptene­n Alen Kasumovic träffad av en sko som kastades in på planen från läktarhåll.

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? FC Trollhätta­ns Samuel Rundqvist tippar självsäker­t 2-0 till sitt FCT i derbyt och tidiga seriefinal­en mot Oddevold.
BILD: MICHAEL ERICHSEN FC Trollhätta­ns Samuel Rundqvist tippar självsäker­t 2-0 till sitt FCT i derbyt och tidiga seriefinal­en mot Oddevold.
 ?? ?? Enligt Oddevolds Adam Engelbrekt­sson blir det hemmaseger med 1-0 till Uddevallal­aget.
Enligt Oddevolds Adam Engelbrekt­sson blir det hemmaseger med 1-0 till Uddevallal­aget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden