Ttela

Playa del Sanden storsatsar: ”Hade inte gjort läxan”

2022 blev ett misslyckan­de för Playa del Sanden. Förhoppnin­gen om att publiken skulle återvända efter pandemin slog inte in. Därför storsatsar man nu i ett försök att locka tillbaka publiken. – Det här är vår största satsning någonsin, säger Tim Arvidsson

- Lucas Sjögren lucas.sjogren@ttela.se Bild: Stefan Bennhage stefan.bennhage@ttela.se

Vinden blåser kallt från Vänern på Sanden. Det är en tidig fredagsmor­gon i maj innan värmen har kommit. Om ett par veckor kommer det att krylla med folk här. Men nu är det alldeles lugnt.

På gräsmattan springer en hund runt och sniffar i gräset. Tillsamman­s med hunden står två män i form av Tim Arvidsson och Robert Mayborn, grundare av Playa del Sanden.

– Tim är oslagbar när det gäller att komma på namn. När vi skulle ha en annan klubb på dagtid utöver Playa del Sanden kom han på Sand Tropéz, säger Robert Mayborn med ett skratt.

Tillsamman­s har de kamperat ihop i många år och drivit Playa del Sanden sedan starten. Hela tiden har man lyckats locka in nya generation­er som är sugna på att festa i samband med Aqua Blå. Men det var innan pandemin.

– Vi tänkte inför förra året att alla var sugna på att festa och att det skulle vara fullt tryck, säger Robert Mayborn.

Men så blev det inte. Playa del Sanden blev inte samma succé som den varit tidigare.

– Det kändes som vår frånvaro i två år gjorde att den naturliga tillförsel­n av nya ungdomar avstannade. Vi tappade två årskullar där, säger Robert Mayborn.

Nu vill gänget bakom festivalen ta ett nytag och försöka få tillbaka ungdomarna till Sanden.

– Vi behövde ta ett nytag eftersom vi inte gjorde läxan förra året. Så enkelt är det, vi gjorde inte läxan, säger han.

Hans kollega fyller i.

– Det är därför vi nu gör vår största satsning någonsin, säger Tim Arvidsson.

Tidigare år har man haft DJ:S på scen som spelat låtar. Vilken musik som har spelats har skiftat genom åren beroende på vad som är populärt.

– Vi har hela tiden försökt hänga med i vad det är ungdomarna vill lyssna på. I början var det en hel del hiphop, som ligger oss nära hjärtat, men vi har ständigt försökt hänga med, säger Tim Arvidsson.

I år har man valt att satsa på liveartist­er istället för DJ:S. Man har bokat in epadunk-stjärnorna Rasmus Gozzi och Fröken Snusk samt Bolaget.

– Vi vill ge vänersborg­arna chansen att uppleva stora akter. I och med Veras nedläggnin­g händer det inte så mycket i staden, så vi hoppas att vänersborg­arna vill sluta upp, säger han.

Satsningen hoppas man ska ge den effekt man hoppas på.

– Vi är ruskigt nöjda med bokningarn­a. Vi hoppas verkligen att Playa del Sanden ska bli den perfekta starten på sommaren, säger Tim Arvidsson.

Att man verkligen vill att det ska bli ordentlig nystart syns inte minst i marknadsfö­ringen. De tog kontakt med vänersborg­aren Alina Kvist som är stor på Tiktok, dels för åsikter kring bokningarn­a, dels för marknadsfö­ring av evenemange­t i hennes sociala medier.

– Alla lyssnar ju på Fröken Snusk och Bolaget, det kommer bli sjukt bra, säger hon.

Även hennes kompis Nora Widman tror att det kommer att bli succé.

– Även om man inte kör epa är det här musik som alla lyssnar på. Det ska bli riktigt kul att se artisterna. Jag tror de kommer att slå publikreko­rd, säger hon.

Och att det är just publikreko­rd som Tim Arvidsson och Robert Mayborn satsar på är ingen hemlighet.

– Det är som sagt vår största satsning någonsin och den största ekonomiska risken vi har tagit. Men vi tror verkligen på det här, säger Tim Arvidsson.

Förutom Rasmus Gozzi, Fröken Snusk och Bolaget kommer det lokala coverbande­t Lord of the Kings att spela på festivalen. Aqua blå och Playa del Sanden pågår mellan den 2 och 5 juni.

 ?? BILDER: STEFAN BENNHAGE ?? Tim Arvidsson och Robert Mayborn är arrangörer och grundare av Playa del Sanden.
BILDER: STEFAN BENNHAGE Tim Arvidsson och Robert Mayborn är arrangörer och grundare av Playa del Sanden.
 ?? ?? Alina Kvist marknadsfö­r evenemange­t via Tiktok, och tillsamman­s med sin vän Nora Widman ser hon fram emot årets upplaga av Playa del Sanden.
Alina Kvist marknadsfö­r evenemange­t via Tiktok, och tillsamman­s med sin vän Nora Widman ser hon fram emot årets upplaga av Playa del Sanden.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden