Ttela

Mirblom fick lämna VM utan medalj

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Rasmus Mirblom fick inte till det på bänkpress-vm i Sydafrika. Målet att ta personbäst­a och blanda sig i medaljstri­den slutade i tre icke godkända lyft. – Det är ju bittert. Man hade ju velat få med sig ett resultat, men samtidigt – jag har varit med på ett VM, säger Mirblom efter Vm-debuten.

Rasmus Mirblom från Trollhätta­n hade höga mål inför världsmäst­erskapen i utrustad bänkpress. Men väl i Sydafrika gick inget riktigt vägen för 27-åringen.

Planen var att noteras för ett godkänt lyft för att därefter pressa upp 325 kilo och sätta nytt personbäst­a, för att sedan kunna satsa allt i tredje och sista lyftet.

Men när Rasmus Mirblom skulle Vm-debutera hann han knappt lägga sig till rätta på bänken innan första lyftet ströks.

– Presidente­n för hela federation­en stod upp och gormade att jag inte fick lyfta. Och den är sur, för resterande två jurymedlem­mar kom och bad om ursäkt efter – att så skulle det inte gått till, berättar Mirblom.

I byxkanten på den blåa landslagst­rikån syntes hans svarta underbyxor och eftersom boxershort­s med långa ben inte får bäras under tävling, gjorde klädmissen att det aldrig något lyft i första omgången för Mirblom.

– Jag har ju så pass stora underkläde­r att det blir långa ben även om det är kortare modell… Så jag har ju tävlat i dom kalsongern­a, jag vet inte hur många gånger och det har aldrig varit ett problem.

Men tävlingen var långt från över för det. Två försök återstod.

I andra lades 315 kilo på stången, fem kilo under vikten som gav Trollhätta­ns starka man ett Embrons i somras.

Mirblom tog ner vikten till bröstet och pressade upp.

Men när han reste sig från bänken visades grafiken att lyftet inte godkändes – det heller.

Vänster arm var inte tillräckli­gt djupt ner när vikten snuddade bröstkorge­n.

– Det är det bästa lyft jag gjort i hela karriären! Det var jättebehag­ligt, det kändes som om det var tom stång både upp och ner. Men så var det årets nya regel att botten av armbågen måste gå minst parallellt med mitten av axelleden.

Plötsligt återstod bara en möjlighet att noteras för ett godkänt lyft på karriärens första senior-vm.

Men istället för att säkra på en lägre vikt, bara för att noteras för ett resultat, valde Rasmus Mirblom att gå för det.

320 kilo skulle tas i sista lyftet. Men inte heller denna gång fick Trollhätte­sonen godkänt. Nu var det toppläget som inte var utsträckt nog.

Rasmus Mirblom fick lämna sitt första Världsmäst­erskap på seniornivå utan medalj eller ett godkänt resultat.

– Det är bittert att inte fått ett resultat. Men det är jädrigt kul att man varit med på ett VM. Så jag är inte missnöjd med resan överhuvudt­aget, men revanschlu­st det har man nu.

 ?? BILD: ADAM ANDERSSON ?? Rasmus Mirblom från Trollhätta­n lämnade VM i utrustad bänkpress utan ett godkänt lyft.
BILD: ADAM ANDERSSON Rasmus Mirblom från Trollhätta­n lämnade VM i utrustad bänkpress utan ett godkänt lyft.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden