Ttela

LNIK nöjd med matchen trots förlust mot Värnamo

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

Lödöse Nygårds IK må ha åkt på förlust borta mot Värnamo. Men tränare Raimo Käkelä var trotts resultatet nöjd med matchen. – Jag tycker vi gör en riktigt bra match med tanke på hur det sett ut det sista. Nu är vi på väg, säger damlagets tränare.

LNIK:S damer har inte tagit poäng sedan oavgjort hemma mot IFK Göteborg den 28 april. De senaste tre omgångarna har idel varit förluster. Så blev det även borta mot Värnamo.

Men tränare Raimo Käkelä väljer att lägga fokus på insatserna istället för resultatet.

– Vi var faktiskt riktigt bra idag. En av vårens bästa matcher faktiskt. Vi spelade fotboll som vi gjorde förra året där vi rullar boll. Vi visar lite mer självförtr­oende när vi väl har boll, säger han.

Bortamötet med smålänning­arna var jämnt och först dryga kvarten in på andra halvlek kom målet från IFK Värnamo. I en något oklar situation.

Värnamo fick frispark på mittplan, till Lnik-spelarnas missnöje och mitt i protestern­a till domaren så slog Värnamo till en hög boll, som hittade förbi Gabriella Johansson som befann sig långt upp i eget målområde.

– Våra spelare blev irriterade över frisparken som de fick och då är det en av deras spelare som slår till bollen, i en lobb, från 45 meter över Bella som är långt ut. Och domaren låter det gå i mål, samtidigt som vi inte var med på att spelet var igång...

– Nej, det var jättekonst­iga domslut. Jag vill inte klaga, eller att det ska låta som en ursäkt. Men idag var de fruktansvä­rt dåliga. Det var konstiga domslut. Det var inte kul att det var just i den här matchen där vi spelade bra och hade behövt lite tur med oss.

Bortsett från missnöjet över domarinsat­sen fanns det inte mycket som var negativt.

– Det bra är att vi försökte rulla boll, hittade ytor och kom till situatione­r. Jag gillar det jag såg idag, även om vi också kunde gjort ett mål. Sen måste man vinna matcher också, men vi är inte allt för nedstämda.

Lödöse Nygård ligger i skrivande stund näst sist i division 1 södra med sina fem poäng.

– Vi får bara jobba på och bita ihop. Vi vet tabelläget. Men jag tycker vi är på gång, vi gör lite steg framåt hela tiden. Det känns som att det är lite orättvist idag, vi har inte marginaler­na med oss. Det måste vara roligt med fotboll också och då bestämde vi oss för att äga matchbolle­n. Stundtals tycker jag vi gjorde det fantastisk­t bra, säger tränare Raimo Käkelä

 ?? BILD: CHRISTIAN FLODIN ?? Lödöse Nygård IK förlorade med 2-0 borta mot IFK Värnamo. Men trots resultatet var tränare Raimo Käkelä nöjd över lagets insats: ”En av vårens bästa matcher”.
BILD: CHRISTIAN FLODIN Lödöse Nygård IK förlorade med 2-0 borta mot IFK Värnamo. Men trots resultatet var tränare Raimo Käkelä nöjd över lagets insats: ”En av vårens bästa matcher”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden