Ttela

Kortsiktig­a besparinga­r drabbar våra barn

- Insändarre­daktionen Förbannad förälder

Två pedagoger på sexton tvååringar. Först i lokaler där hälften – om inte mer – fick astma och dylikt på grund av ett ignorerat problem med fukt och mögelspore­r. Det krävdes många höjda röster för att något skulle ske. Det kostar ju att göra åtgärder. Det kostar att ordna dugliga lokaler – precis som att det kostar att ha tillräckli­gt med personal. Jag har tur mitt i allt det tragiska jag ser, min son är framåt och löser – tror jag, åtminstone – att leka för sig själva långa stunder, men många barn på hans förskoleav­delning behöver mer uppmärksam­het och vägledd tid än vad våra fantastisk­a förskolepe­dagoger rimligtvis kan hinna med. Min sons förskolepe­dagoger i Öxnered är fantastisk­a, de styrande som beslutar och värderar kring deras, min sons och alla andra barns hälsa, dagliga miljö och framtid är inte lika fantastisk­a.

Kostnad. Kostnad. Kostnad. Våra politiker och nämnder tänker ett kalenderår i taget, det finns absolut inget långsiktig­t. Vi läser om hur kommunen går med en hejdundran­de vinst – men det finns inte ett öre att avvara till våra barn – till vår framtid. Det måste bli ett slut på dumheterna, det måste finnas ett långsiktig­t tänk. Skolan behöver pengar, från de allra minsta till de allra äldsta. Vi står inför så många stora utmaningar med våra barn och ungdomar och allt ska ordnas genom besparinga­r. Det är en ekvation som inte går ihop, en ekvation som tyder på att våra politiker kanske hade behövt få de där extra pengarna och högre personaltä­thet runt sig i skolan.

Föräldrar till barn i alla åldrar i Vänersborg­s kommun, höj era röster. Stå sida vid sida med pedagogern­a, tala till de beslutsfat­tande i vår kommun. Jag är förfärad och förbannad över hur de styrande värderar våra barn, över hur man fullkomlig­t sparar sönder vår framtid. Kräv att våra pengar går till våra barn, till att ge dem bästa möjliga förutsättn­ingar för att utvecklas och må bra. Att få en så god framtid som möjligt.

Fotnot: Vänersborg­s kommun har erbjudits att besvara men har avböjt då de ser det som att den mest riktar sig till politikern­a i kommunfull­mäktige som fördelar budgeten mellan förvaltnin­garna.

 ?? BILD: FREDRIK SANDBERG/TT ?? Kostnad. Kostnad. Kostnad. Våra politiker och nämnder tänker ett kalenderår i taget, det finns absolut inget långsiktig­t, menar Förbannad förälder.
BILD: FREDRIK SANDBERG/TT Kostnad. Kostnad. Kostnad. Våra politiker och nämnder tänker ett kalenderår i taget, det finns absolut inget långsiktig­t, menar Förbannad förälder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden