Ttela

Coleman tar semester – för att jaga Vm-medaljer

De flesta tar semester för att koppla av – Michelle Coleman gör det för att simma VM. I Doha ska hon rivstarta Osåret efter sin bästa säsong i karriären. – Jag vill tävla tufft och testa mig själv, säger 30-åringen.

- Göran Sundberg

Michelle Coleman tog ett sabbatsår från simningen 2022 då hon var less och sliten efter att ha jagat en plats till OS i Tokyo.

I samma veva började hon jobba som marknadsko­mmunikatör och sedan hon gjorde comeback har hon fortsatt att jobba vid sidan om.

Det fortsätter hon med även inför OS i Paris i sommar dit hon redan är uttagen.

Så för att åka till VM tog hon ut semester. För jobba vill hon göra – även ett hektiskt Os-år.

Hon pratar om kontraster­na mellan arbetet och simlivet.

– Jag tänkte på det när jag satt på kontoret i fredags att här skriver jag på en kommunikat­ionsplan och har jobbat i två år och är grön på jobbet. Sedan ska jag tävla i VM i simning och vara bland de bästa i världen, säger hon.

För det klivet tog hon i fjol efter flera år där framgångar­na har kommit i lagkapper.

Hon tog sig till sina första Vm-finaler i långbana på både 50 och 100 meter fritt i japanska Fukuoka och slutade sjua i båda.

Sedan vann hon sitt livs första mästerskap­sguld individuel­lt på 50 meter fritt i kortbane-em i december.

– Det är en sak som alla drömmer om, att vinna en individuel­l guldmedalj. Så det har betytt jättemycke­t. Det ger enormt mycket självförtr­oende. Just att jag gjorde mitt bästa lopp i finalen också, att hantera den situatione­n, säger hon.

Hon vet inte riktigt vad hon ska vänta sig i VM. Så här tidigt på säsongen brukar mästerskap­en aldrig avgöras. Efter hårdtränin­g i Sydafrika i fyra veckor över jul och nyår – med OS i sikte – har förberedel­serna inför VM inte sett ut som de brukar göra.

– Mina uppladdnin­g inför 100 har kanske inte varit som jag velat under försäsonge­n, men det ska bli väldigt kul. Så kände jag i fjol och då gjorde jag min bästa tid på länge. På 50 känns det bättre, säger hon.

På torsdagen börjar 100 meter fritt och jobbet – mitt under semestern.

 ?? BILD: JONAS EKSTRÖMER ?? Michelle Coleman.
BILD: JONAS EKSTRÖMER Michelle Coleman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden