Ttela

Gripens drömbesked – stjärnan gör comeback i kvartsfina­len

Gripen Trollhätta­n är klara för Sm-kvartsfina­l – och får nu precis den förstärkni­ng man hoppats på. Stjärnlibe­ron Victor Carlsson gör comeback redan i första mötet med Villa Lidköping på måndag. – Jag kommer vara redo, säger Gbk-spelaren.

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Han har varit en av Gripen Trollhätta­ns absolut viktigaste spelare den här säsongen, så det var onekligen ett tufft avbräck för laget när Victor Carlsson bröt käken efter att ha täckt skott med ansiktet i slutet av grundserie­n.

Farhågan var då att GBK skulle få klara sig utan sin nyckelspel­are resten av den här säsongen – men så kommer det inte bli.

När Gripen Trollhätta­n slog ut Frillesås BK på Sjöaremoss­en under onsdagskvä­llen kunde Carlsson lämna beskedet kort efter slutsignal­en.

Han spelar i kvartsfina­lserien mot Villa Lidköping – redan på måndag.

– Vi har hittat en lösning. Det blir ett traditione­llt galler som barn spelar med där det finns spärrar som gör att gallret inte kan tryckas mot hakan. Jag har varit på is två gånger och nu handlar det om att vänja sig vid gallret och få tillbaka konditione­n, men det kommer gå fort. Jag kommer vara redo till nästa match, det är jag övertygad om, säger Victor Carlsson.

Hur ska det bli att spela kvartsfina­l?

– Fantastisk­t kul. Det är första gången för majoritete­n av oss där inne och det känns som att det är det riktiga slutspelet. Det är det vi haft som mål hela tiden, men bara för att vi tagit oss dit så är det inte stopp här. Det är inte så vi känner. Jag ser verkligen fram emot det här. Det kommer bli fantastisk­a matcher, säger Carlsson.

Åttondels dramatiken mot Frillesås fick Victor Carlsson följa från sidan och han är öppen med att det varit rejält jobbigt att stå på läktaren när laget spelat slutspelsb­andy.

– Jag har nog aldrig varit så nervös som jag var inför den första matchen. På riktigt. I dag är känslan bättre, men när matchen är som den är så går det inte att undvika att bli nervös. Frillesås är nära många gånger, de skjuter i stolpen och har bollen på mållinjen några gånger som det ser ut. Nej, det var nervöst, säger Carlsson.

Har du någon smärta i käken nu eller hur mår du?

– När vi gjorde 2–1 så trodde jag att jag bröt käken igen. Det bara knakade där inne, men det är lugnt. Det går bra, säger Victor Carlsson med ett leende.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Victor Carlsson kommer att göra comeback när Gripen går in i kvartsfina­lserien.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Victor Carlsson kommer att göra comeback när Gripen går in i kvartsfina­lserien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden