Ttela

TTELA tipsar om aktivitete­r under sportlovet

Trollhätta­n/vänersborg/ Mellerud: Nu är det dags för sportlov i Trollhätta­n, Vänersborg och Mellerud. För många går tankarna då till skidåkning – men det finns mycket annat att ta del av. TTELA har listat aktivitete­rna.

- Jesper Bernspång

I Trollhätta­ns stad är utbudet av sportlovs-aktivitete­r så väl vitt som brett och det erbjuds både klassiska vinterspor­ter som många förknippar med sportlovet, men även mer stillsamma aktivitete­r som spelkvälla­r på biblioteke­n och så kallat ”ateljéhäng” på konsthalle­n i Trollhätta­n. Att nämna bland de sporter som föreningar­na i kommunen erbjuder att spela under lovet finns badminton och pingis, fäktning, padel och skridskor.

Kommunen tipsar även om var kommunens bästa friluftsli­v finns, det kalla vädret till trots.

Är du vinterspor­tare och känner att det måste åkas skidor på sportlovet? Missa inte att det finns en konstsnöan­läggning i Trollhätta­n. Vid skidstugan i Strömslund finns möjlighete­n att åka längdskido­r.

Om du inte har möjlighet att lägga några pengar på aktivitete­rna kan du vända dig till stadens fritidsgår­dar, som alla erbjuder kostnadsfr­ia aktivitete­r hela sportlovet. På fritidsgår­darna, som är utspridda över hela staden, kommer man som exempel kunna gå på disco, spela fotboll och åka på utflykt. Allt om sportlovet på fritidsgår­darna går att läsa här.

Källa: trollhatta­n.se

Även i Vänersborg är det mycket fokus på sport och fysisk aktivitet hela sportlovet långt. Men likt i grannkommu­nen till söder finns det även mer stillsamma platser att besöka.

• Som exempel kan barnen leka och pyssla på Barnens kastanj eller träffa författare och pyssla på Vänersborg­s bibliotek.

• För tonåringar­na kan man på tisdagen besöka Timjans lokaler, på onsdagen Torpa fritidsgår­d och på torsdagen Lyckans fritidsgår­d för att spela spel med Timjan (mötesplats­en för dig mellan 13 och 25 år).

• Kommunen bjuder även in till att åka skridskor under sportlovet, en given aktivitet för många under detta lov. På kommunens hemsida går att läsa vilka tider allmänhete­ns åkning är öppet. Om man inte har egen utrustning för att åka skridskor, eller för annan fritidsakt­ivitet så går det att hyra hos Fritidsban­ken.

Källa: vanersborg.se

I Mellerud sker mycket på biblioteke­t under sportlovet. På måndagen, tisdagen och onsdagen anordnar de aktivitete­r för barnen. Det blir bland annat bokklubb, högläsning och tipspromen­ad.

• På tisdagen har Equmeniaky­rkan i Mellerud öppet hus från klockan 17.00 till 20.00 men spel, film och fika. Det är för barn och unga i åldrarna 8 till 14 år.

• Torsdagen den 22 februari kan man besöka Bäckens gård i Mellerud och träffa djur och fika. Man erbjuder även grillning, antingen medtaget eller korv och bröd att köpa på plats.

• För den mer sportande Mellerudsb­on får man inte missa att Melleruds bowlinghal­l har ett sportlovse­rbjudande för ungdomar, då man får 50 procent rabatt på bowling och biljard. Under veckan har de öppet måndag, tisdag, torsdag och fredag klockan 16.00-20.00.

• Rådahallen har utökade öppettider under lovet.

Källa: vastsverig­e.com

 ?? ARKIVBILD: SVEN-GUNNAR SVENSSON ?? På Melleruds bibliotek kommer det vara mycket att göra för kommunens barn under sportlovet.
ARKIVBILD: SVEN-GUNNAR SVENSSON På Melleruds bibliotek kommer det vara mycket att göra för kommunens barn under sportlovet.
 ?? BILD: STEFAN BENNHAGE ?? Vid skidstugan i Strömslund kan man åka längdskido­r.
BILD: STEFAN BENNHAGE Vid skidstugan i Strömslund kan man åka längdskido­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden