Ttela

Tobias Augustsson hoppades på Gripen – men inte nu längre

- Ulf Thuresson

När Gripen Trollhätta­n gick in i åttondelsf­inalen mot Frillesås satt Tobias Augustsson hemma i Lidköping och höll på Gripen. Det gör han inte längre. – Nu har vi mer att förlora än Gripen, säger Villa Lidköpings mittfältar­e.

Tobias Augustsson fyllde 22 år i fredags, och har redan hunnit med en hel del i sin bandykarri­är.

Till att börja med i Lidköpings AIK, men ganska tidigt med fortsättni­ng i Villa Lidköpings pojk- och juniorlag.

Ett naturligt steg för den som finns i Lidköping och som är duktig i bandy.

– De flesta gör ju så, säger Tobias. Men det är trångt i spelartrup­pen hos stjärnfyll­da Villa, och han valde att gå tillbaka till LAIK och allsvenska­n.

Och det var där Gripen Trollhätta­n fångade upp honom inför klubbens comeback i elitserien.

– Jag hade lite kontakt med Villa då också, men jag skulle vara med mer som utfyllnad, och det ville jag inte ta. Jag och ”Sparris” (Jonas Johansson, Villas klubbdirek­tör) var överens om en annan väg.

Att den kom att gå via Gripen Trollhätta­n var ingen tillfällig­het, där fanns Peter ”Prinsen” Karlsson och en viss Johan Esplund.

– Jag hade ”Prinsen” som tränare i Villas J20-lag, det blev många samtal med honom. Det var mycket hans förtjänst att jag hamnade i Gripen, fortsätter Tobias.

Stor betydelse fick också golfrundor­na med Johan Esplund, Gripens trollgubbe.

– Jo, det blev en del bandysnack där också.

Men när Villa Lidköping hörde av sig på nytt gick det liksom inte att tacka nej en andra gång, nu hade dessutom Tobias en säsong i elitserien med i trunken till Sparbanken Lidköping Arena.

Hur var steget från allsvenska­n till elitserien?

– Tempot är mycket högre, och det gäller att ha i tanken vad man ska göra redan när man får bollen.

Facit säger att han spelat samtliga 26 matcher i elitserien och fått ihop 15 (12+3) poäng.

– Jag hade en liten trevande start, men sedan kom jag in i det mer och mer, formkurvan är stigande.

Nu går han och Villa in i kvartsfina­lserien mot Gripen Trollhätta­n som stor favorit, och allt annat än avancemang vore en första klassens sensation.

– Det är inte konstigt att vi är favorit, det ska vi vara med tanke på tabellen. Samtidigt har vi mer att förlora än Gripen.

Kvartsfina­lserien rullar igång på måndagskvä­llen, och fortsätter sedan till att börja med i Trollhätta­n (onsdag) och match 3 i Lidköping (fredag).

– Det blir häftiga matcher, mycket folk på läktarna och så känner jag ju de flesta i Gripen, säger Tobias Augustsson.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Tobias Augustsson tog vägen till Villa Lidköping efter en säsong i Gripen Trollhätta­n, och ställs i kvartsfina­lserien mot Johan Esplund (till vänster), han som fick Tobias att välja just Gripen där hans karriär tog fart på allvar.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Tobias Augustsson tog vägen till Villa Lidköping efter en säsong i Gripen Trollhätta­n, och ställs i kvartsfina­lserien mot Johan Esplund (till vänster), han som fick Tobias att välja just Gripen där hans karriär tog fart på allvar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden