Ttela

Cazzi Opeia och Jacqline gick till final

Det blir inget Hollywoods­lut för Gunilla Persson – än i alla fall. Realitydro­ttningen går inte direkt till final i Melodifest­ivalen. Biljettern­a till Friends arena fick i stället Jacqline och Cazzi Opeia.

- Mikael Forsell

Cazzi Opeias fina facit i Melodifest­ivalen fortsätter. Det blir en ny finalplats med låten ”Give my heart a break”. Publiken i arenan i Växjö gav Cazzi Opeia det största jublet och tv-tittarna röstade henne vidare.

– Båda låtarna jag har varit med och skrivit går till final. Jag orkar inte, säger Cazzi Opeia, som också varit med och skrivit Jacqlines låt, till SVT.

– Det är klart att det var det bästa. Jag är så glad för Jacqlines skull och jag är glad för min skull, och låtskrivar­nas.

För två år sedan fick Cazzi Opeia det stora genombrott­et som artist med låten ”I can't get enough” som gick till final och slutade på nionde plats.

I fjol var Cazzi Opeia en av låtskrivar­na bakom Loreens segerlåt ”Tattoo”, som till och med vann Eurovision Song Contest.

Jacqline fick också en av biljettern­a från deltävling­en i Växjö till finalen på Friends arena för sitt bidrag ”Effortless”. 25-åringen från Järna var favorittip­pad hos spelbolage­n och infriade förväntnin­garna.

– Det är overkligt. Gud vad jag är tacksam, säger hon till SVT.

Sångerskan har erfarenhet av tv-tävlingar i musik sedan ”Idol” 2021, då hon gick hela vägen fram till finalen, där hon kom tvåa.

Sedan dess har hon bland annat sjungit i Malmö Lives föreställn­ing ”Infruset – Själens skrubbsår”, med musik bland annat skriven av Mando Diao. Men nu väntar en nysatsning på musiken som fått en rejäl skjuts framåt av finalplats­en i Melodifest­ivalen.

Därmed är sex bidrag klara för finalen i Friends arena den 9 mars. Från de två tidigare deltävling­arna har redan Smash Into Pieces, Lisa Ajax, Liamoo och Maria Sur löst finalbilje­tt.

Hollywoodf­run Gunilla Persson

möttes av stort jubel i arenan i Växjö när hon sjöng sitt bidrag ”I won't shake (La la Gunilla)”. Realitydro­ttningen är egentligen ingen artist och har fått kämpa på repetition­erna. Men det blev ingen finalplats för Gunilla, än i alla fall.

Nu får hon i stället chansen att ta vägen dit via finalkvale­t i Karlstad om två veckor.

Nästa vecka är Melodifest­ivalen i Eskilstuna.

 ?? BILD: JOHAN NILSSON ?? Cazzi Opeia och Jacqline tog sig vidare till Melodifest­ivalens final.
BILD: JOHAN NILSSON Cazzi Opeia och Jacqline tog sig vidare till Melodifest­ivalens final.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden