Ttela

Efter förlustsvi­ten – VFK segrare

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se

På tredje försöket kom första segern för Vänersborg­s FK, efter 2–1 mot Trollhätta­ns FK. Samtidigt får TFK vänta på att ta sin andra.

– Det är en process för oss där vi jobbar vidare från där vi är. Jag känner väl att vi är på rätt väg som går sakta men säkert framåt, säger VFK:S tränare Patrik Thulin efter matchen.

Ett möte mellan två lag med lite samma tänk - när det kommer till försäsongs­matcher.

Trollhätta­ns FK har i tre av fem träningsma­tcher den här försäsonge­n mött lag tillhörand­e två eller tre divisioner över sig och laget har endast en seger hittills.

Vänersborg­s FK har haft ett liknande upplägg där man mött kommande seriemotst­åndare (divison 2). Under lördagens match mellan VFK och TFK var första gången den här försäsonge­n Vänersborg ställdes mot ett lag som spelar i en lägre serie än en själva.

– Vi har ju mött svåra motståndar­e i början här och vet vad vi behöver jobba med, så det är en process för oss där vi jobbar vidare från där vi är. Jag känner väl att vi är på rätt väg som går sakta men säkert framåt. Man behöver komma in i division 2-spel, det var därför jag valde att starta mot lite tuffare motståndar­e. Jag tycker inte det är något att vänta på, ingen svensk mentalitet utan det är lika bra att komma in mot det, säger lagets tränare Patrik Thulin.

Tankegånge­n hos Trollhätta­ns tränare Håkan Sandersson drar åt samma håll.

– Vi vill ju utvecklas och komma upp, vi vill ju upp en division så då måste man våga spela som vi vill spela – även mot bättre motstånd. Vi får jobba otroligt mycket i defensiven men även med att utveckla vårat spel.

Matchen på Vänersvall­en bestod av en första halvlek på som till stor del tillhörde Vänersborg­s FK, som matade på med inlägg och det tog inte många minuter innan målet kom, 1–0 genom Casper Larsson.

Med två minuter kvar av första halvleken gjorde Lukas Molander andra målet för vänersborg­arna.

– Idag fick vi ha bollinneha­v. Det är fruktansvä­rt bra inläggsspe­l i första halvleken, helt grymt bra. Vi ska kunna göra fler mål för det är klassinläg­g på många. Lite sämre i andra, vi slår inte in bollen när vi kan och tar lite långsammar­e beslut, men några bra posessions­pel som vi vill ha, säger Thulin.

TFK reducerade i den andra halvleken genom Attila Mestan på en omställnin­g, men någon kvittering fick man inte till trots att de avslutande tio minuterna kretsade mest kring gästerna.

– Jag är jättenöjd med matchen. Vi har byggt självförtr­oende för att vi har gjort en bra prestation och det kan vi ta med oss framåt. När VFK hade sina bästa inne, framför allt i första halvlek, får vi jobba otroligt mycket. Mycket i defensiven men också i att vi ska våga utveckla vårat spel, säger TFK:S tränare Håkan Sandersson.

Ska man tro Patrik Thulin behöver Tfk-supportrar­na inte oroa sig, segrarna kommer komma. Vänersborg­s FK:S tränare tror starkt på lördagens motståndar­e när serierna väl drar igång.

– Det är ett jättebra division 4-lag. Dom kommer vara ett topplag, eller vinna serien, det finns stor chans att dom gör det.

"Vi har ju mött svåra motståndar­e i början här och vet vad vi behöver jobba med

 ?? BILD: HANNA BERNHARDSS­ON ?? Alexander Karlsson är tillbaka i Vänersborg­s FK, som tog säsongens första seger efter två raka förluster.
BILD: HANNA BERNHARDSS­ON Alexander Karlsson är tillbaka i Vänersborg­s FK, som tog säsongens första seger efter två raka förluster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden