Ttela

Gripens Anton Heinulf pausar sin bandykarri­är

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

Han fick svårare och svårare att hitta motivation­en och känna glädje över att träna, spela och satsa som han gjort tidigare. Nu har Anton Heinulf bestämt sig för att sätta bandykarri­ären på paus. Han behöver hitta tillbaka till välmåendet igen. – Jag vill fortfarand­e spela, men inte när jag känner så här, säger Anton Heinulf.

Gripen Trollhätta­ns sportsliga resa har pekat spikrakt uppåt de senaste säsongerna och laget har gått från att tillhöra allsvenska­ns bottenskik­t till att nyligen spela Sm-kvartsfina­l mot Villa Lidköping.

En spelare som funnits med på hela den resan är Anton Heinulf.

Den mångsidige 24-åringen har använts på alla möjliga olika positioner och varit en solid pjäs i GBK:S laguppstäl­lning, men de senaste månaderna har det varit annorlunda.

Dels har Heinulf fått se en del av lagets matcher från läktaren, men våren har kanske framför allt varit kämpig på ett mer personligt plan. Något som har gjort att Gbk-spelaren nu bestämt sig för att ta ett steg bort från bandyn.

Optionsåre­t i hans kontrakt med Gripen Trollhätta­n kommer inte att nyttjas.

– Jag har kommit fram till att jag tar en paus. Jag saknar motivation till det just nu, så då kände jag att jag vill pausa så får vi se om det kommer tillbaka, säger Anton Heinulf.

Han berättar att han behöver göra mer än att bara ta ett steg bort från elitsatsni­ngen. Han vill få lite distans till att spela över huvud taget.

– Jag vill fortfarand­e spela, men inte när jag känner så här. Med den tiden man lägger ned på det så får jag ingen glädje av det längre. Jag känner inte motivation­en och det måste man göra när man lägger så här mycket tid på det, säger Heinulf.

Han fortsätter:

– Jag har inte mått så jättebra i det här den senaste tiden heller, så då väljer jag att försöka hitta tillbaka till mitt glada Anton, så får vi se sedan om det kommer tillbaka. Det är jättesvårt att säga hur det kommer se ut framåt i tiden, säger Heinulf.

” Det är många som hört av sig nu och stöttar mig i det här. Det är en väldigt bra grupp, säger Anton Heinulf.

När började du känna så här? – Det kom vid jul ungefär. Då började jag känna det till och från. Jag har försökt jobba med det mycket, men det känns väldigt bra att ha fattat ett beslut. Sedan får man se om jag börjar sakna det om några månader eller om det blir ännu längre fram. Det får ta den tid det tar. Jag vill hitta tillbaka till mer glädje i det jag gör om jag ska gå hela vägen in igen. Jag tror det kan vara bra för mig att ta en paus och få börja sakna det.

Heinulf uppskattar att han klarade av att fullfölja hela säsongen trots att det blev tyngre och tyngre att jobba fram rätt känsla inför träningarn­a och inte minst matcherna.

Han fick lägga en hel del energi på slutet för att hitta det nödvändiga drivet för att kunna prestera.

– Det är inte värt att behöva kämpa så mycket bara för att bli motiverad. Det där brukar bara komma av sig själv när man tycker saker är roliga, säger Heinulf.

Gripen Trollhätta­n har länge haft ett samarbete med idrottspsy­kologen Johan Plate och Anton Heinulf har spenderat en del tid med honom under våren. Det har varit till stor hjälp.

– Jag har pratat mycket med honom om hur jag tänkte och hur jag kände. Han gav mig väldigt mycket tips och det var också en grej som hjälpte mig när jag hade det lite kämpigt, säger han.

Även om Anton Heinulf inte vet när han kommer känna suget och saknaden till bandyn igen så kände han att det enda rätta beslutet var att bryta avtalet med Gripen Trollhätta­n här och nu. Om inte enbart för sin egen skull så även för lagets och klubbens.

– Det var inte rätt att ha kontrakt i det här. Om det är så att jag känner likadant till säsongen som kommer så blir det inte rätt om Gripen har mig som spelare. Då är det bättre att de tar in någon annan som är riktigt hungrig. Sedan får vi se vad som händer och jag ska försöka må bra igen, säger Heinulf.

Sedan det blev klart att han skulle ta ett steg bort från bandyn har flera lagkamrate­r i Gripen kontaktat honom och visat sitt stöd.

– Det är många som hört av sig nu och stöttar mig i det här. Det är en väldigt bra grupp, säger Anton Heinulf.

Fotnot: Under lördagen offentligg­jorde Gripen Trollhätta­n att lagets anfallare Saku Hämäläinen lämnar klubben. Det blev alltså bara en säsong i GBK för finländare­n som anslöt till klubben från Bollnäs.

 ?? BILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Anton Heinulf pausar sin bandysatsn­ing på obestämd tid.
BILD: SEBASTIAN LAMOTTE Anton Heinulf pausar sin bandysatsn­ing på obestämd tid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden