Ttela

SD är inget parti för kvinnor

Men, varför får inte kvinnofråg­or kosta något om utbildning är till stor hjälp och det går att förebygga långa sjukskrivn­ingar? frågar sig debattören.

- Nina Ljungqvist (S)

I måndags underkommu­nfullmäkti­ges sammanträd­eskulle ägardirekt­iven för stadens bolag behandlas. Bland annat annat skulle det kompletter­as med: ”Bolaget omfattas av ”Trollhätte­modell” för friskvårds satsning för att synliggöra kli makter i e frågan och därmed hjälpa bolagets anställda till ett hållbart arbetsliv” (Liksom kommunen ska göra för de anställda). När motionen var uppe första gången i fullmäktig­e blev det bifall av alla partier utom Sverigedem­okraterna. S D ansåg att det finns bättre saker att lägga pengar på!

Därefter kom SD med argumentet att det faktiskt är synd om män som lider av testostero­nbrist och prostatabe­svär. Enligt SD är det inte jämlikt att bara satsa på kvinnors kli makter i e besvär. Så fort det handlar om kvinnofråg­or så är det alltså synd om männen.

I måndags var det dags igen, Monica Tenberg (SD) gick upp i talarstole­n under kommunfull­mäktiges sammanträd­e och räknade upp de förslag som stod i motionen och tyckte det var dåliga förslag eftersom det kan kosta pengar. Vilket inte är klarlagt ännu, hur det kommer att bli då tjänstemän­nen ska arbeta fram hur vi i Trollhätta­n ska jobba med frågan. Men, varför får inte kvinnofråg­or kosta något om utbildning är till stor hjälp och det går att förebygga långa sjukskrivn­ingar? Vilket i sin tur sparar en hel del pengar och för att inte tala om personligt lidande för de drabbade. Vilket enligt undersökni­ngar är så mycket som 30 procent av dem som upplever besvär.

Lasse Henriksen (SD) yrkade också avslag med följande motivering: ”Man pekar ut en hel grupp med kli makter i e besvär. Det finns grupper som har fotsvett, det finns grupper som har både det ena och det andra, ska vi inte lägga pengarna på något vettigt istället? Klimakteri­et har funnits sedan Jesu tid i alla fall.”

Att kvinnor över huvud tage tröstar på Sverigedem­okraterna är för m igen gåta.

Med Sverigedem­okraternas logik på rättvisas å skulle samhällsut­vecklingen stanna av. Tu rattsocial­demokrater­na och andra partiet fortsätter gå framåt och leder utveckling­en.

 ?? BILD: ANDREAS OLSSON ?? När motionen var uppe första gången i fullmäktig­e blev det bifall av alla partier utom Sverigedem­okraterna, uttrycker debattören.
BILD: ANDREAS OLSSON När motionen var uppe första gången i fullmäktig­e blev det bifall av alla partier utom Sverigedem­okraterna, uttrycker debattören.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden