Ttela

Liukkonen klar för en ny säsong i IFK Vänersborg

Trots degraderin­gen till allsvenska­n lovade han att stanna kvar och fortsätta hjälpa laget. Det var inte tomma ord. Nu har Juho Liukkonen skrivit på för en ny säsong med IFK Vänersborg. – Jag kan inte avsluta min karriär så här, säger Liukkonen.

- Adam Andersson adam.andersson@ttela.se

”Jag lämnar inte när man åker ur. Vad min roll blir är det upp till IFK att bestämma. Om de säger att jag behövs som spelare så gör jag det, annars kan jag fylla på vattenflas­kor eller köra bussen. När det går åt helvete så känner man ansvar”.

Så sa en känslofyll­d Juho Liukkonen till TTELA när kvalet var över för IFK Vänersborg och nedflyttni­ngen ett faktum.

Samtidigt som ett antal andra spelare hintade om att leta sig vidare i sina karriärer så lovade veteranen att bli IFK trogen.

Nu står det också klart att det varken är som busschauff­ör eller som ansvarig för vattenflas­korna som klubbledni­ngen i IFK Vänersborg vill ha Juho Liukkonen.

39-åringen, som fyller 40 i september, är klar för spel med de blåvita även över säsongen 2024/25.

– När det blev klart i Karlstad att vi skulle spela i allsvenska­n nästa säsong så kom känslan redan 15-20 minuter efteråt. Jag kan inte avsluta min karriär så här. Jag hade lite i tankarna innan säsongen att det kunde bli min sista som spelare, men IFK ringde förra veckan och sa att de ville att jag skulle spela. Då spelar jag. Så nu har jag fått hämta hem löparskorn­a från arenan, säger Juho Liukkonen.

Han berättar att den största besvikelse­n efter degraderin­gen har börjat lägga sig nu, men att det var mycket funderinga­r de första dagarna efter att allt avgjordes den där fredagskvä­llen i Karlstad.

– Det var sjukt mycket tankar i huvudet. Vad hade jag kunnat göra annorlunda? Vad hade vi som lag kunnat göra annorlunda? Man försöker hitta förklaring­ar till varför det blev så här, men det finns inte bara en grej som vi misslyckad­es med. Vi får ta lärdomar av det som varit. Det finns alltid något att ta med sig, även när det går åt helvete, säger ”Lippi”.

Klubben har ju varit tydlig med att de kommer satsa mot att gå upp till elitserien direkt igen. Hur känner du kring den visionen?

– Jag känner mig lugn i det och väldigt motiverad. Det är väldigt enkelt att säga så utåt, men jag tycker att de har jobbat och agerat för det på rätt sätt. Det är klart att kontrakten inte blir samma som i elitserien, men de försöker behålla de spelare som de vill behålla och sedan värva utifrån. Det är inget enkelt uppdrag de har, men jag tycker de har löst det väldigt bra hittills, säger Liukkonen.

Han fortsätter:

– De har sjukt mycket jobb kvar att göra och det har vi spelare också. Vi står inför en utmaning och det kommer bli en väldigt tuff resa att ta oss tillbaka till elitserien, men det kommer bli en härlig resa också, säger Juho Liukkonen.

Juho Liukkonens nya kontrakt med IFK Vänersborg sträcker sig över en säsong.

Under den gångna grundserie­säsongen i elitserien noterades han för åtta mål och tre målgivande passningar från sin backpositi­on.

 ?? ARKIVBILD: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Juho Liukkonen fortsätter spelarkarr­iären – för att hjälpa IFK Vänersborg tillbaka till eliten.
ARKIVBILD: SEBASTIAN LAMOTTE Juho Liukkonen fortsätter spelarkarr­iären – för att hjälpa IFK Vänersborg tillbaka till eliten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden